Futsal

Újra együtt a Berettyó kerete

Az új edző, Turzó József irányításával elkezdte a felkészülést a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu teremlabdarúgó-csapata.

Az elmúlt héten naponta egy alkalommal mérte fel az MVFC új edzője a játékosok technikai és fizikai állapotát, a jövő héten azonban már napi két edzést vezényel csapata számára. A keret még nem teljes, hiszen a dél-amerikai idegenlégiósok – Léo Mendes és Michelzinho – majd csak augusztus 8-án térnek vissza Magyarországra, illetve új játékosok érkezése is várható. A következő héten Szlovákiából és Magyarországról érkezik egy-egy fiatal próbajátékos Berettyóújfaluba, illetve egy brazil teremlabdarúgóval is bővül a létszám – írja a klub honlapja.

Turzó József számára nem ismeretlen az MVFC, hiszen Berettyóújfaluban kezdte pályafutását, és a jelenlegi játékosok közül többnek is csapattársa volt, ezért tisztában van a képességeikkel. Első benyomásai alapján úgy véli, hogy az együttest mind mentálisan, mind fizikailag fel kell rázni egy kicsit. A saját elképzeléseit szeretné véghezvinni a csapaton belül, valamint tökéletesíteni a jelenlegi játékot.

A bajnoki idény augusztus 26-án kezdődik, addig a felkészülés jegyében edzőmérkőzéseket is játszik az együttes, amely az idő rövidsége miatt csak hazai csapatok ellen mérkőzik meg.

Megműtötték Rábl Jánost
Kedden, Székesfehérváron megoperálták Rábl János sérült baltérdét. A körülbelül másfélórás műtét alatt az elszakadt elülső keresztszalagot állította helyre sikeresen dr. Abkarovits Géza, így már haza is térhetett otthonába a játékos. Ezután elkezdődik számára a rehabilitáció, és fokozatosan lehet majd terhelni a szalagokat. Mivel két hónapja nem végzett edzésmunkát, az izmai állapotát javítani kell majd. A gyógytornát körülbelül egy hét múlva fogja elkezdeni Budapesten, és várhatóan öt-hat hónap múlva állhat újra a csapat rendelkezésére.
Olvasói sztorik