Futsal

Kozma Mihály a Huszárok edzője

Turzó József távozása után Kozma Mihály irányításával folytatják a Nyíradonyi Huszárok.

Változást hoztak az utóbbi napok a Nyíradonyi Huszárok teremlabdarúgó-csapatának élén: ahogy arról korábban beszámoltunk, az eddigi vezetőedző, Turzó József távozott, és a Mezei-Vill Berettyóújfalu szakmai irányítását vette át.

– Én fogom irányítani a szakmai munkát, azt még nem tudom, ki lesz ebben a segítségemre – nyilatkozta Hajdú-bihari Naplónak az élvonalban szereplő adonyiak szakmai igazgatója, Kozma Mihály. – Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy kiváló kollégámat, Turzó Józsefet bízták meg a berettyóújfalui csapat vezetésével, hiszen nagyon jó munkát végzett, és minden tiszteletet megérdemel. Ezúton ragadnám meg a lehetőséget, hogy sok sikert kívánjak neki! Ami minket illet, saját erőből fogjuk megoldani a pótlását, ugyanis mindenképpen szükségem van egy segítőre, hiszen elindítjuk az U15-, U17-, és U19-együtteseket is, azaz akad munkánk bőven.

A csapat hamarosan megkezdi a felkészülést az előttünk álló szezonra és vélhetően változások is lesznek a Huszárok keretében.

– Egyelőre még nem nagyon körvonalazódik, milyen változások lesznek nálunk – folytatta Kozma Mihály. – A célunk az, hogy minél több tehetséges debreceni fiatalt beépítsünk a gárdába, a jövőben ugyanis kevesebb külföldi játékost fogunk foglalkoztatni. A városi bajnokságban nagyon sok jó képességű ifjú kergeti a labdát, szeretnénk őket megszólítani és idővel beépíteni a Huszárok keretébe. Körülbelül két hét múlva kezdődik a felkészülésünk, addigra ki kellene alakulnia a gárda összetételének, hiszen augusztus végén már indul a bajnokság. A pontvadászatban pedig szeretnénk felülmúlni az előző szezonban nyújtott teljesítményünket.

A tréner nem akármilyen elismerésben részesült nemrég, hiszen a hagyományos Buzánszky Jenő Kupa idei versengésekor egy teremlabdarúgó-szabályok szerint vívott bajnokságot is rendeztek, amelyet a jövő évtől Kozma Mihály Kupa névre keresztelnek.

– Óriási megtiszteltetés számomra és az is jó érzéssel tölt el, hogy nem emléktornáról van szó – viccelődött a névadó. – Amikor hat esztendővel ezelőtt elkezdtem tanítani az egyetemen, örömmel vettem tudomásul, milyen pezsgő fociélet van itt. Nagy sikerekkel zajlottak a tornák, a Buzánszky Kupa például igen komoly rangot vívott ki magának, amelyen idén már 96 csapat küzdött az első helyért. Ezúttal a tornán tizenhat induló volt, idővel szeretnénk, ha kibővülne ez a versengés is, és Debrecen lenne a bázisa az egyetemi teremlabdarúgó-életnek.

Olvasói sztorik