Futsal

ETO: a Barcelonára várva

Kisorsolták az UEFA Futsal Cup selejtezőinek csoportbeosztását. A magyar bajnok Rába ETO az osztrák, az angol és az észt bajnokcsapattal került egy négyesbe.

A mérkőzéseket augusztus 13. és 21. között kell megrendezni, az ETO a közeli Bécsben vívhatja ki a továbbjutást a házigazda Stella Rossa Vienna, az angol Helvecia Futsal London, illetve az észt FC Anzsi Tallinn ellen. A csoportból csak az első csapat jut a csoportkörbe. Ha a győriek továbblépnek, akkor a 2. csoportba kerülnek, ahol a spanyol Barcelona, a lett Riga és a selejtező C-csoportjának győztese várhat a magyarokra.

– Azt gondolom nem is kaphattunk volna jobb sorsolást – mondta Drucskó Zoltán, az ETO teremlabdarúgó-csapatának ügyvezetője a klub hivatalos honlapján. – A selejtező helyszínének közelsége miatt szurkolóink hazai pályát varázsolhatnak Bécsben. A házigazdákkal korábban már játszottunk felkészülési mérkőzést, kilenc-egyre legyőztük őket. Az angol bajnokkal tavaly találkoztunk a győri selejtezőben, sikerült nyernünk ellenük is. A harmadik ellenfél, az észt bajnok negyvenharmadik a ranglistán, tehát papíron gyengébbnek tűnik, mint mi. Szeretnénk továbbjutni a csoportkörbe, ahol nagy vágyunk teljesülne, hiszen a Barcelonával csaphatnánk össze. Onnan már két együttes jut tovább, a lett bajnokkal azonos játékerőt képviselünk, míg a harmadik rivális a selejtezőcsoportból érkezik, tehát van esélyünk a céljaink elérésére, a legjobb tizenhat csapat közé jutni.

Olvasói sztorik