Futsal

Fennállásuk legnagyobb sikere a bronz

A Ferencváros teremlabdarúgó-csapata nagy meglepetésre a harmadik helyen végzett az NB I-ben. Fehér Zsolt vezetőedző büszkén és bizakodóan nyilatkozott a Rangadónak.

A Ferencváros 6×6 Taxi a bronzpárharcban büntetőkkel győzte le a Colorspectrum Aramis csapatát, ezzel a szakosztály fennállásának legnagyobb sikerét érte el.
– Úgy érzem, hogy nagyon jó szezon van magunk mögött, és az anyagi kereteinkhez képest óriási eredmény ez a harmadik hely – mondta a Ragadó megkeresésére a tréner. – A csapat teljes mértékben amatőrökből áll, amit tükröz az is, hogy az NB I-ben szereplők közül mi edzünk a legkevesebbet. A tavalyi év nagy meglepetés volt számomra is, hiszen nem vártam volna ekkora eredményt az év elején. Néhány jó igazolással azonban megváltoztak az elvárások, és kiváló játékkal, rengeteg jó meccset vívtunk, például az Újpest és az Aramis ellen.
Fehér Zsolt elmondta, csapata többnyire fiatalokból áll, ami egyrészt kényszer, másrészt pedig annak köszönhető, hogy kiváló utánpótlás-nevelés folyik a Ferencvárosnál.
– Ezt mutatja, hogy az U19-csapatunk már két éve diadalmaskodik a saját korosztályában – folytatta a vezetőedző. – Remélem, az elkövetkezendő években is sok fiatal tehetség születik, mert az anyagi kereteink sajnos nem engedik meg, hogy más csapatokhoz hasonlóan külföldi labdarúgókat igazoljunk. Legvégül külön köszönet illeti a szurkolóinkat, akik szinte minden meccsen remek hangulatot varázsoltak. Remélem, a következő évben is ilyen kiváló hangulat lesz minden mérkőzésen, és ezt megpróbáljuk meghálálni a jó játékkal és a minél jobb eredményekkel.

Miből lett a cserebogár?

2006-ban egy baráti társaság lehetőséget kapott az Euro Global Financing Kft-től arra, hogy elindulhasson az NB II-ben. Akkor még mindent önerőből előteremtve, szponzor nélkül fociztak. A baráti társaság olyannyira erősnek bizonyult, hogy rögtön az első évben veretlenül bajnokságot nyert, ezzel jogot szerezve arra, hogy a következő szezont NB I-ben kezdhesse a csapat. Ezután a cég kapcsolatrendszerének lehetőségeivel élve bekopogtatott a Ferencvároshoz, ahol Berki Krisztián segítségével megalakulhatott és elindulhatott egy új korszak.

Olvasói sztorik