Nemzetközi foci

„Tisztán láttam a stoplik nyomát Marquinhos szegycsontján”

Rangadót nyert és megőrizte veretlenségét a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, amely a francia bajnokság 9. fordulójában 3-0-ra győzött a Marseille otthonában. A mérkőzés azonban egy kiállítás miatt nem várt vitát generált.

A PSG már a 7. percben vezetést szerzett Neves góljával, a 20. percben aztán megfogyatkozott a hazai csapat.

Az egykori francia utánpótlás-válogatott, ám felnőttként már a marokkói nemzeti csapatot erősítő középpályás, Harit ütközött a párizsiak brazil középső védőjével, Marquinhosszal úgy, hogy eltalálta a mellkasát, a bíró pedig azonnal felmutatta a piros lapot.

 

Harit értetlenkedve fogadta a döntést, szerinte nem emelte olyan magasra a lábát, de a VAR megerősítette a döntés jogosságát.

Még a L’Equipe is azt írta, hogy Francois Letexier bíró döntése nem véletlenül váltott ki heves reakciót a közönség soraiban, mert még a felvétel újranézésekor is keménynek tűnhet a kiállítás.

Letexier azonban a meccset követően megvédte álláspontját.

„Láttam, amint Harit kinyújtott lábbal érkezett Marquinhos felé. Kezdettől fogva az volt érzésem, hogy ez a mozdulat veszélyezteti ellenfele testi épségét.

Marquinhos levette a mezét és tisztán láttam a stoplik nyomát a szegycsontján. Ez késztetett arra, hogy felmutassam a piros lapot

nyilatkozta az idei Európa-bajnoki döntőt játékvezetője.

„A videós segítség megerősítette számomra, hogy a talp valóban érintkezett a törzzsel, ráadásul olyan szögben, amelyet a televízióban nem is lehetett megfelelően látni. Az az érzésem, hogy vállaltam a felelősségemet, és a játékvezetői munkámat is elvégeztem. Tudom, hogy ennek a döntésnek komoly következményei lettek a mérkőzésre, sajnálom azokat, akik csalódtak, de úgy gondolom, hogy helyesen határoztam.”

A mérkőzést végül a PSG könnyedén megnyerte, hiszen emberhátrányban Balerdi öngóljával és Barcola találatával már a 40. percre bebiztosította a 3-0-s győzelmet.

Olvasói sztorik