Nemzetközi foci

Haaland az Aranylabda-gála helyett kiszurkolta, hogy bajnok legyen a barátja

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Írtunk róla, hogy a Real Madridnál berágtak azon, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem Vinícius Júnior lesz 2024 Aranylabdása, és a madridiak úgy döntöttek, nem utaznak el a párizsi Aranylabda-gálára.

Szintén kihagyta a ceremóniát Erling Haaland, a Manchester City norvég csatára, aki inkább a Malmö-Göteborg svéd bajnokit tekintette meg a helyszínen.

A meccs nagy téttel bírt: amennyiben a Malmö győz, akkor sorozatban másodszor, öt éven belül pedig negyedszer zsebeli be a svéd aranyérmet.

A 24 éves Haaland szoros barátságot ápol a Malmö norvég csatárával, Erik Botheimmel, és úgy döntött, a helyszínen szurkol a cimborájának a fontos meccsen, amelyet 2-1-re nyert meg a története 24. bajnoki címét megszerző Malmö.

Ezzel a góllal húzta be a bajnokságot a Malmö:

Haaland a 2023-2024-es szezonban 31 bajnokin 27 gólt szerzett a Premier League-et megnyerő Cityben, így második angliai idényében is ő lett a gólkirály.

A norvég válogatott gólrekordere a tavalyi Aranylabda-szavazáson második lett Lionel Messi mögött, idén azonban a duplázó (spanyol bajnokság és BL) Real Madrid játékosai, valamint az Eb-t megnyerő spanyol válogatott tagjai is esélyesebbnek számítottak nála, így nem meglepő, hogy az ötödik helyen zárt.

Haaland az idei szezont is nagy formában kezdte, 13 tétmeccs után 14 gólnál jár, és a City legutóbbi két meccsén egyaránt bravúros találatot jegyzett.

Olvasói sztorik