Nemzetközi foci

Haaland ezen a héten még kitekeredett helyzetből is gólt lő

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Erling Haaland szerzett már ezen a héten egy bravúros gólt, a Sparta Praha elleni BL-meccsen bemutatott bámulatos mozdulata láttán edzője, Pep Guardiola úgy fogalmazott: „nem normális, hogy egy emberi lény ilyen gólt lőjön”.

Aztán eljött a szombat, és a Manchester City az utolsó előtti Southamptont fogadta a Premier League-ben, Haaland pedig már az 5. percben betalált: Matheus Nunes beadása után a lengyel védő, Jan Bednarek mindent bevetett, hogy megállítsa a norvég csatárt, húzta-vonta, de Haaland így is bele tudott pöckölni a labdába, ami Aaron Ramsdale fölött befért a léc alá.

Ez a zseniális kép azt mutatja, Haaland milyen helyzetből talált be:

A 24 éves Haaladnak ezzel hárommeccses góltalansági sorozata tört meg a PL-ben, és a bajnokságban idén ez volt a 11. gólja – a 9. fellépésén! A City gólzsákja a második félidőben két nagy helyzetet is kihagyott, de ezúttal ez is belefért csapatának, amely 1-0-ra nyert, és 9 forduló alatt szerzett 23 pontjával az élen áll. Igaz, a Liverpool vasárnap visszaelőzheti, ha győzni tud az Arsenal elleni rangadón.

A BL-ben háromból hármat nyerő Aston Villa a 90+6. perc elején még 1-0-ra vezetett Kerkez Milos csapata, a Bournemouth ellen, amely Evanilson fejesével végül elvitt egy pontot Birminghamből.  A vendégeknél Kerkez 81 percet töltött a pályán.

A játéknap legőrültebb meccsét Brentfordban vívták: az újonc Ipswich 2-0-ra vezetett, ám az 51. percben már a Brentford állt jobban. A 69. percben piros lappal kiszállt az Ipswichből a korábban egy öngólt is összehozó Clarke, ám csapata tíz emberrel is egyenlített Delap révén. A 90+6. percben azonban a kameruni Mbeumo beadása mindenki mellett elszállt, és a jobb alsóban landolt, ezzel a góllal nyert a Brentford (igaz, Delap a 90+8. percben még erre is válaszolhatott volna, ám a bal kapufa a hazaiakkal volt)!

Premier League, 9. forduló:

Aston Villa – Bournemouth 1-1 (0-0)
Manchester City – Southampton 1-0 (1-0)
Brentford – Ipswich Town 4-3 (2-2)
Brighton – Wolverhampton Wanderers 2-2 (1-0)

Olvasói sztorik