Nemzetközi foci

Gulácsi megdöntötte saját rekordját, de megsérült, Orbán fontos gólt szerzett

HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján.

Az 58-szoros válogatott kapusnak a találkozó elején 510 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozata, de így is megdöntötte a 2018/19-es szezonban felállított 500 perces rekordját.

A 34 éves Gulácsit aztán a szünet után le kellett cserélni: a fordulást követően még kifutott a gyepre, de jelezte, valami probléma van a lábával és nem tudja folytatni.

A térdében érzett valamit

– mondta a találkozó után a magyar hálóőrről Rouven Schröder sportigazgató. Gulácsi 2022 októberében térdszalagszakadást szenvedett, amely után tavaly szeptemberben tért vissza.

A lipcsei csapat a második játékrészben három gólt szerezve fordított, a 47. percben Orbán talált be, a magyar válogatott védő így egymást követő második bajnokiján volt eredményes.

Orbán gólja 00:34-nél látható az összefoglalóban:

A Leipzig február óta nem kapott ki a Bundesligában, 19 találkozó óta veretlen a bajnokságban, ráadásul története legjobb rajtját produkálva 20 ponttal vezeti a tabellát.

Gyászos hetet zárt a Borussia Dortmund, amely a BL-ben kétgólos előnyről szenvedett 5-2-es vereséget a Real Madrid ellen, most pedig Augsburgban kapott ki 2-1-re, pedig Malen góljával a 4. percben még vezetett. Az Augsburg hőse a francia Claude-Maurice volt, aki az első gólnál távolról a jobb alsót, a másodiknál jóval közelebbről (de sokkal látványosabb módon) a bal sarkot választotta.

Bundesliga, 8. forduló:

FC Augsburg – Borussia Dortmund 2-1 (1-1)
RB Leipzig – SC Freiburg 3-1 (0-1)
St. Pauli – VfL Wolfsburg 0-0
VfB Stuttgart – Holstein Kiel 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik