Hetekig nem játszhat a magyar válogatott riválisának legjobbja

Xavi Simons a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. November 16-án Hollandia-Magyarország mérkőzés lesz.

Hetekig nem léphet pályára Xavi Simons, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig holland válogatott támadója. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató klub közleménye szerint a 21 éves futballista szerda este, a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpooltól elszenvedett 1-0-s Bajnokok Ligája-vereség során szenvedett bokasérülést, a 78. percben le is kellett cserélni, miután látványosan sántított és csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

A 24-szeres válogatott labdarúgó a lipcsei csapat egyik legjobbja volt a szezon eddigi részében, 11 tétmérkőzésen három gólt és két gólpasszt jegyzett.

A Leipzig, amely veretlenül, csak rosszabb gólkülönbsége miatt második a Bayern München mögött a Bundesligában, szombaton a harmadik helyen álló Freiburgot fogadja.

Simons a holland válogatott mind a négy Nemzetek Ligája-mérkőzésén kezdő volt. Hollandia november 16-án a magyar válogatottat fogadja, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina otthonában lép pályára.

Kapcsolódó
Kirúgták a világ legjobban fizetett szövetségi kapitányát
Már nem Roberto Mancini irányítja a szaúdi labdarúgó-válogatottat.