Nemzetközi foci

A súlyos árvízhelyzet miatt elmarad a Bologna–Milan bajnoki

Handout / Vigili del Fuoco / AFP
Katasztrofális az árvízhelyzet az olasz Emilia-Romagna tartományban
Handout / Vigili del Fuoco / AFP
Katasztrofális az árvízhelyzet az olasz Emilia-Romagna tartományban
Az Észak-Olaszországban napok óta tartó katasztrofális időjárás, az özönvízszerű esőzések, súlyos áradások és földcsuszamlások miatt elmarad az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati, Bologna–AC Milan mérkőzése.

Az Emilia Romagna-régiót sújtó természeti katasztrófa miatt Bologna polgármestere, Matteo Lepore csütörtökön kijelentette, a helyi Stadio Renato Dall’Arában nem lehet mérkőzés a hétvégén.

A város első embere azzal érvelt, hogy a várost október 19-e óta sújtó árvíz közvetlenül a stadionnál olyan helyzetet idézett elő, hogy ott intenzív védekezési és helyreállítási munkálatok folynak.

Ezenkívül a mérkőzés körülbelül 35 ezer szurkolót hozna a stadionba, a lezárások és rendfenntartás pedig közlekedési és közrendi problémákat okozna.

A mostani heves esőzések és a következő napokra vonatkozó időjárás-előrejelzések egyelőre megjósolhatatlanná tették, hogy mikor térhet vissza minden a normális kerékvágásba.

Délután aztán a liga úgy döntött, nincs más megoldás, mint a halasztás, így viszont a zsúfolt program miatt (mindkét csapat érdekelt a Bajnokok Ligájában is) a legkorábbi időpont 2025 elején lenne elérhető.

Olvasói sztorik