Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola Haaland bámulatos mozdulatáról: Nem normális, hogy egy emberi lény ilyen gólt lőjön

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

„Nem tudom, hogyan tudott gólt szerezni abból a helyzetből. Nem normális, hogy egy emberi lény ilyen gólt lőjön. Fantasztikus volt. Néhány éve a Borussia Dortmund ellen is jegyzett egy hasonló gólt, nem tudom, hogy melyik előtt volt nehezebb dolga, ránézésre mindkettő ugyanolyan bravúros megoldás volt

– méltatta Pep Guardiola, a Manchester City edzője csatárát, Erling Haalandot, aki kétszer köszönt be a BL harmadik fordulójában a cseh Sparta Praha ellen, és az első találatával nehéz betelni.

1-0-s City-vezetésnél Savinho beadása után Haaland a labdát nagyjából fejmagasságból küldte sarokkal a csehek kapujába. Bámulatos mozdulat volt!

A norvég támadó később még egyszer betalált, és az ellenfél edzője, Lars Friis azt mondta róla: „valószínűleg ő jelenleg a világ legjobb csatára”.

„Haaland világklasszis. Úgy érezhettük, hogy féken tudjuk tartani, erre előáll egy ilyen góllal” – nyilatkozta a Sparta edzője.

A 24 éves Haaland 42 BL-meccs után 44 gólnál jár, amivel az örökranglista 16. helyét foglalja el. A City pedig felállított egy rekordot, mivel zsinórban a 26. meccsén maradt veretlen a legrangosabb európai kupában.

A meccs összefoglalója:

Az angol csapat három forduló után 7 ponttal áll, a Sparta 4 pontot szerzett eddig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik