Flick: A Bayern ellen győzelem önbizalmat ad nekünk a Real elleni rangadóra

A 100. Barca-tétmeccsét játszó Raphinha szerint a 4-1 elégtétel a szurkolóknak a Bayern elleni kudarcsorozat miatt.

A Barcelonának erőt ad a Bayern München elleni magabiztos, 4-1-es Bajnokok Ligája-siker az ősi rivális Real Madriddal szembeni szombati El Clásico előtt.

A katalánok vezetőedzője, Hansi Flick – aki korábban dolgozott a bajoroknál is – hihetetlennek tartja a szerda esti győzelmet.

„A Bayern csodálatos csapat, fantasztikus játékosokkal, akik nagyon jól tudnak játszani. És persze, ha nyersz egy ilyen meccset, azt megünnepled. Ez a győzelem önbizalmat ad nekünk szombatra. Azzal a nívóval, amit most mutattunk, nagyszerű dolgokat érhetünk el. Nagyon bátran játszottunk és ezért vagyok boldog.

Ugyan egy nappal kevesebb áll a rendelkezésünkre, mint a Real Madridnak, hogy felkészüljünk az El Clásicóra, de mindenki szeretne játszani ezen a meccsen

– mondta Flick.

A meccs főhőse a mesterhármast szerző Raphinha volt, aki szerint ez a párosítás akár a BL-döntő is lehetett volna.

„Ez a legjobb érzés, hogy saját szurkolóid előtt így nyersz, ahogy mi tettük. Amit a pályán csináltunk, az válasz arra, mire képes a BL-ben a Barca” – jegyezte meg a brazil csatár, aki az első percben szerzett góljával megadta az alaphangot.

A mostani idényben 9 gólnál és 6 gólpassznál járó brazil légiósnak ez volt a 100. tétmeccse a Barca mezében, és úgy fogalmazott, a mostani 4-1-es diadal elégtétel lehet a katalánok szurkolóinak a Bayern elleni vereségsorozat miatt.

A bajorok ugyanis 2015 májusa óta zsinórban hatszor verték meg a Barcát, és a sorozat legemlékezetesebb meccse a 2020-as BL-negyeddöntő volt, amikor a Bayern 8-2-re szétszedte ellenfelét.

Az átalakított BL-sorozatot vereséggel nyitó Barcelona a legutóbbi két összecsapását megnyerte, míg a Bayern éppen fordítva teljesít: a Dinamo Zagreb sikeres, 9-2-es rajt után egymást követő két fellépését bukta el.