Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Rendkívüli!” – Ancelotti már tudja, melyik játékosa kapja az Aranylabdát

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Carlo Ancelotti ritkán lát így játszani valakit
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Carlo Ancelotti ritkán lát így játszani valakit
A labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti is Viníciust méltatta azután, hogy csapata a brazil támadó mesterhármasának is köszönhetően 0-2-ről fordítva 5-2-re legyőzte kedden a tavalyi döntős ellenfelét, a Borussia Dortmundot.

„Azt kell mondjam, ritkán látni így futballozni játékost, ahogy ő tette a második félidőben. És nemcsak a góljai miatt, hanem a karaktere miatt is mondom ezt. Rendkívüli volt” – fogalmazott az olasz tréner a 24 éves labdarúgóval kapcsolatban.

Ancelotti hozzátette, biztos abban, hogy jövő hétfőn Vinícius kapja majd az Aranylabdát.

„Ezt nem a mai mesterhármasa miatt mondom, hanem azért, amit az elmúlt egy évben mutatott. Ez a három találat már a következő évi elszámolásba számít majd bele, de ő egy olyan labdarúgó, akit azért fütyülnek ki, mert képes eldönteni a mérkőzéseket” – fogalmazott a 65 éves szakember.

Érdekesség, hogy Vinicius Júnior harmadik alkalommal triplázott a Real színeiben, 2024-ben másodszor, viszont a Bajnokok Ligájában ez volt az első ilyen alkalom.

Ancelotti arról is beszélt, hogy annak ellenére sem volt pánikhangulat a szünetben az öltözőben, hogy a dortmundiak 2-0-ra vezettek.

„Nyugodtak voltunk, változtattunk a játékrendszeren és intenzívebbek voltunk a szünet után. Megbeszéltük, hogy párharcokat kell nyernünk, és azok után hogyan kell felépíteni a játékunkat, illetve hogy nem szabad olyan félősnek lennünk, mint az első félidőben voltunk” – elemezte együttese játékát Ancelotti.

A Real Madrid három mérkőzésen hat pontot szerzett és jelenleg kilencedik helyen áll a BL alapszakaszában.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik