Nemzetközi foci

Haalandhoz hasonlítják a 16 éves csatárt, akit kinézett magának a Barca

CONMEBOL / Youtube
CONMEBOL / Youtube

Bolíviában rendezik épp az U15-ös dél-amerikai kontinenstornát, amelyen egy csatár, az ecuadori Juan Riquelme Angulo több nagy klub, közte a Barcelona érdeklődését is felkeltette.

A 16 éves játékos a csoportkörben pontot érő gólt szerzett Uruguay ellen, a duplájával sikerült legyőzni Brazíliát, majd az elődöntőben Chile ellen is betalált (az ecuadoriak 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább). Az ecuadori válogatott eddigi góljainak felét Angulo szállította a tornán.

A katalán Sport visszafogottan a Manchester City norvég csatárához, Erling Haalandhoz hasonlítja a játékát.

Győztes gól a brazilok ellen:

Angulo fiatal kora ellenére már 193 centiméter magas, de ahogy a Sport megjegyzi, érdekes módon nem a fejjátékával akar kitűnni. Termetéhez képest rendkívül mozgékony, és az eddigiek alapján nagyon érzi a kaput. A katalán lap ráadásul azt is írja a jellemzésében, hogy elég céltudatos, tiszta fejű a fiatal játékos.

A Chile elleni elődöntő összefoglalója:

Juan Riquelme Angulo az Independiente del Valle akadémiáján nevelkedik, ahonnan most özönlenek a tehetségek:

  • a 17 éves Kendry Páez 18 millió euróért csatlakozik majd a Chelsea-hez 2025 nyarán,
  • míg Justin Lermáért 4 milliót fizet majd a Dortmund, ő 2026-ban érkezik majd meg a német klubhoz.

Angulo nem túlkorosként szerepel az U15-ös tornán. A korosztály kontinentális bajnokságát 2021-ben a covid miatt törölték, majd a 2023-as kiírást elhalasztották egy évvel, de korosztály maradhatott, azaz a 2008. január 1. született labdarúgók vehetnek részt az idei tornán.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik