Haalandnál senki nem sétált többet a PL-ben, Szoboszlai a Liverpool legjobbja, ha sprintelni kell

Az angol bajnok leggyorsabb játékosa egy hete a Puskás Arénában szerepelt az ellenfélnél.

A Premier League góllövőlistáját hét meccsen szerzett tíz góljával vezető Erling Haaland ott van az angol bajnokság leggyorsabb játékosai között, de a mezőnyjátékosok közül ő sétálta eddig a legtöbbet a meccseken.

A BBC és az Opta közös kimutatásából az derül ki, hogy a PL-ben idén a nemrég a holland válogatott tagjaként a Puskás Arénában is pályára lépő Micky van de Ven volt a leggyorsabb, a Tottenham védőjénél 37,1 kilométer per órás csúcssebességet mértek.

Haaland 35,7 km/órával a Manchester City leggyorsabbja volt a szezon eddigi bajnokijain, és ha az egyes klubok esetén mért legnagyobb csúcssebességét nézzük, akkor a norvég válogatott gólrekordere a negyedik Van de Ven, Carlos Forbs (Wolverhampton, 36,6 km/ó), valamint Anthony Elanga (Nottingham, 35,9 km/ó) mögött.

A legtöbb sprintet a Newcastle szélsője, Anthony Gordon futotta (187), ezen a listán Haaland meglehetősen hátul szerepel a maga 96 sprintjével, ami jellemzően a Pep Guardiola-féle City labdatartáson alapuló stílusából adódik.

A listán ott találjuk Szoboszlai Dominik nevét is, aki Mohamed Szalahhal holtversenyben (137-137) a Liverpool legjobbjának számít, ha a sprintekről van szó.

Hogy ki sétált eddig a legtöbbet a mezőnyjátékosok közül? Haaland, aki 28,2 kilométert tett meg tempós futás nélkül, amivel bizonyára muníciót ad majd azoknak, akik valamilyen rejtélyes okból csak annyit látnak benne, hogy kegyetlenül hatékony a 16-oson belül. Pedig a téma ennél sokkal összetettebb, említsük meg például, hogy a vágtázók eminense, Gordon a nyolcadik legtöbbet sétálónak számít (25,2 km) – de lustának vagy haszontalannak ettől még semmiképp sem mondható.