Nemzetközi foci

Dani Alves először posztolt az Instagramon, mióta kijött a börtönből

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Jó idők jönnek

– ez a pozitív üzenet látható Dani Alves pólóján azon a fotón, amely a korábbi brazil válogatott focista első közösségi média-bejegyzése volt, mióta elhagyta a börtönt. A mosolygó Alves fotóján péntek reggel közel 900 ezer lájk volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Alves (@danialves) által megosztott bejegyzés

A 41 éves Alvest 2023 januárjában vették őrizetbe, miután egy nő szexuális zaklatás miatt feljelentette. A spanyol bíróság egy hónappal később elutasította a fellebbezését, ezért óvadék fejében sem védekezhetett szabadlábon, majd idén februárban négy és fél év börtönbüntetést kapott nemi erőszak miatt.

Március végén aztán egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került, de a jogi procedúra még nem zárult le, és az ügyészség fellebbezett, mivel kevesli a bíróság által kiszabott négy és fél éves börtönbüntetést.

A 126-szoros válogatott Alves Európában játszott a Sevillában, a Barcelonában, a Juventusban és a Paris Saint-Germainben is, utolsó klubja pedig a mexikói Pumas UNAM volt, amely a letartóztatása után szerződést bontott vele.

Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeát nyert együtteseivel.

Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Olvasói sztorik