Nincs itt semmi összeesküvés, Szoboszlait védelmébe vette a sztárbíró

Miközben a szezon során már két Arsenal-játékos is labdaelrúgás miatt kapott második sárga lapot, a londoni futballcsapat szurkolói úgy érzik, kettős mércét alkalmaznak a játékvezetők. Mert Szoboszlai Dominik hasonló eset kapcsán büntetlen maradt…

Az Arsenal szurkolói a szezon kezdete óta azon dühöngnek, hogy a Premier League játékvezetői nem ugyanúgy ítélik meg a labdát elrúgó játékosokat. A drukkerek nehezményezik, hogy amíg az augusztusi, Brighton elleni 1-1-es találkozón Declan Rice, szeptember 22-én pedig a Manchester City elleni 2-2 során Leandro Trossard is a kiállítás sorsára jutott a második sárgáját követően, addig például Szoboszlai Dominik, a Nottingham elleni 1-0-s vereség alkalmával megúszta a figyelmeztetést.

Az esettel kapcsolatban Howard Webb, a bírói testület vezetője elmagyarázta, hogy a Liverpool sztárja miért kerülte el a piros lapot.

A korábbi sztárbíró, aki profi pályafutása idején vezetett Bajnokok Ligája-finálét és 2010-ben világbajnoki döntőt is, azt mondta, mindhárom esetben helyesen döntöttek kollégái.

„Arra kérjük a játékvezetőket, hogy próbálják meg úgy értékelni a labdaelrúgásos eseteket, hogy megnézzék, azok milyen hatással vannak a másik csapat játék-újraindítási lehetőségeire. Néhány héttel ezelőtt összehasonlítottuk Trossard és Szoboszlai esetét. Előbbi a Manchester City szabadrúgásánál történt, az első félidő ráadásában, amikor 2-1-es Arsenal-vezetésnél a belga játékos elrúgta a labdát, és megakadályozta, hogy a City gyorsan elvégezze a szabadrúgást” – mondta.

Szoboszlai azonban saját csapatát hozta hátrányba azzal, hogy a 94. percben, egygólos hátránynál elrúgta a labdát, ebben az esetben őrültség lett volna megbüntetni

– érvelt.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nincs okom panaszra, van a csapatomban egy Szoboszlai Dominik
Elégedetten nyilatkozott a Nemzetek Ligája-mérkőzések után a szövetségi kapitány, visszatért ugyanis csapata karaktere.