Nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják Kylian Mbappét

A Real Madrid francia csatára tagadja az ellene felhozott vádakat és jogi lépéseket tervez.

A stockholmi rendőrség nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt indított nyomozást, a svéd Expressen szerint Kylian Mbappét, a Real Madrid francia válogatott csatárát gyanúsítják.

Mbappé sérülésre hivatkozva – bár klubjában közben játszott – kihagyta Franciaország Nemzetek Ligája-mérkőzéseit. Miközben a csapat múlt csütörtökön Budapesten győzte le Izraelt, addig a csatár Stockholmban bulizott, írta meg akkor a svéd sajtó.

Hétfőn kiderült, hogy egy nő feljelentést tett nemi erőszak miatt, a rendőrség pedig egyértelműsítette a helyszínt, azt a hotelt, ahol Mbappé és barátai – köztük Nordi Mukiele – megszálltak. Ekkor még nem kötötték össze a csatárt a bűncselekménnyel, de Mbappé már ekkor azt írta X-oldalán, hogy fake newsról van szó, és milyen érdekes, hogy mindez akkor robbant ki, mielőtt kedden meghallgatása lenne annak kapcsán, hogy a játékos 55 millió eurót követel korábbi csapatától, a PSG-től, szerinte a párizsiak ennyivel tartoznak neki.

Éjjel aztán az Expressen, majd reggelre az Aftonbladet is azt írta, hogy Mbappét gyanúsítja a rendőrség.

Andreas Bardell / Aftonbladet / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP – Rendőrök a hotelnél, ahol korábban Kylian Mbappé megszállt.

Sven-Erik Alhem, korábbi főügyész azt mondta az Expressennek, hogy Kylian Mbappé jelenleg megalapozottan gyanúsítható, ami a svéd büntetőjog szerint a gyanú legalacsonyabb foka. Azt is mondta, az esetleges bizonyítékok begyűjtése (ami állítólag meg is történt a francia szállodai szobájában) után a játékos kihallgatása következhet.

A 25 éves Kylian Mbappé a képviselőin keresztül közleményt juttatott el az AFP-nek, amiben az áll, nincs tudomásuk arról, hogy feljelentették volna a futballistát, a vádakat hamisnak tartják, és minden szükséges jogi lépést megtesznek.

Kapcsolódó
Megdöbbentő hír látott napvilágot Kylian Mbappéról
Nem látjuk majd sűrűn a francia válogatottban, ha ez igaz.