Haaland felnőttpályafutása legnagyobb vereségét élte át

Ausztria fergeteges második félidőt produkált, és 22 perc alatt szerzett négy góllal kiütötte Norvégiát.

Ausztria fergeteges második félidőt produkált, és 22 perc alatt szerzett négy góllal 5-1-re kiütötte Norvégiát a Nemzetek Ligája B osztályában.

Mindössze nyolc perc telt el, amikor az osztrákok csapatkapitánya, Arnautovic 16-ról rátűzte a labdát, ami a lécről vágódott be, igazán látványos gól volt az Inter csatárától.

Erre még volt válaszuk a norvégoknak, Pentz kapus nagyon rosszul mozdult ki egy szabadrúgásnál, ezt pedig Sörloth használta ki.

A fordulópontot a második félidő elején megítélt tizenegyes jelentette: egy lecsorgó labdánál Hanche-Olsen megpróbált bevetődni Baumgartner elé, hogy ezzel segítse a kapust, hogy felszedje a labdát. Amely valóban eljutott a norvég kapusig, Nylandig, csakhogy Hanche-Olsen a vetődés közben eltalálta Baumgartner lábát, és Bognár Tamás büntetőt ítélt, amit Arnautovic gólra váltott.

Innentől jött az osztrák henger három fejesgól formájában: Lienhart indította a lavinát egy szöglet után,

aztán Sabitzer előbb jobbal Posch,

majd ballal Gregoritsch fejére ívelte a labdát tökéletesen.

A norvégok hét év után kaptak egy meccsen legalább öt gólt, 2017 szeptemberében a németek verték őket 6-0-ra. A meccs után a norvég VG újságírója megkérdezte Stale Solbakken kapitányt, hogy miért gondolja azt, hogy ő a megfelelő ember a csapat élére.

„Érvényes szerződésem van, teljesen megbízunk egymásban, és keményen dolgozunk” – hangzott az edző válasza. Solbakken azt is hozzátette, a büntetőt megelőző esetnél százból egyszer fújnak tizenegyest, de 3-1 után neki kellett volna „elállítania a vérzést”, ez azonban nem történt meg, úgyhogy vállalja a felelősséget a zakóért.

Amilyen jó meccse volt az immár norvég gólrekordernek számító Erling Haalandnak Szlovénia ellen, annyira keserves pillanatokat élhetett át Linzben. A Transfermarkt statisztikái szerint ez volt a 24 éves norvég klasszis felnőttpályafutásának legnagyobb arányú veresége:

négygólos zakónak részese volt már, de olyannak még nem, amikor ez a különbség úgy alakult ki, hogy öt gombócot nyelt be aktuális csapata.

Négy forduló után Norvégiának, Szlovéniának és Ausztriának is 7-7 pontja van a B osztály hármas csoportjában, úgyhogy nagy csata lesz majd a feljutásért, illetve az osztályozót jelentő második helyért.