„Én ilyen szar buziságot nem írok alá” – kiakadtak a Bundesligában szereplő csatárra

A Wolfsburg támadója nem túl visszafogottan képviselte álláspontját.

Kiakadtak a VfL Wolfsburg dolgozói és szurkolói, miután Kevin Behrens vérig sértette a homoszexuálisokat.

A klub egy marketinges projekt keretein belül kérte játékosait, hogy írjanak alá egy mezt, amin a címer, a számok és a játékosok nevei szivárványosra vannak színezve. Ezzel akarta kifejezni sokszínűségét és együttérzését a Wolfsburg, ám amikor Behrens elé került a mez, felcsattant:

Én ilyen szar buziságot nem írok alá!

idézte a Bild a történteket.

Az egyesület alkalmazottjai kiakadtak a történteket követően, a Bild pedig megtudta, hogy belső vizsgálatot is tartottak.

„Egy belső megbeszélésen olyan kijelentések hangzottak el, amelyek nincsenek összhangban a VfL Wolfsburg álláspontjával. Az esetet belső ügyként kezeltük. A VfL Wolfsburg hangsúlyozza, hogy tudatában van társadalmi felelősségének. A klub és munkatársai kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, az olyan alapvető értékek, mint a tisztelet, az őszinteség és a nyitottság mindig is szilárdan rögzítve voltak a klub filozófiájában”

– idézte a sportnapilap a klub közleményét.

Behrens is megszólalt az ügyben, aki nem is tagadta, hogy elhangzott tőle egy vállalhatatlan mondat, ugyanakkor leszögezte, hogy semmilyen ellenérzése nincs a homoszexuálisokkal kapcsolatban.

A spontán kijelentéseim egyáltalán nem voltak rendben, ezekért szeretnék bocsánatot kérni!Átbeszéltük a témát, erről a jövőben már nem kívánok tovább nyilatkozni.

A Wolfsburg egyébként nem büntette meg a támadóját, a legutóbbi mérkőzéseken pedig a szokásoknak megfelelően szivárványos csapatkapitányi karszalagot is használtak csapatai.