Balotelli még mindig kapós, két olasz csapat verseng érte

Utoljára 2021 tavaszán játszott odahaza az olasz futball fenegyereke.

Július elseje óta nincs klubja, vagyis szabadon igazolhatónak számít az olasz futball fenegyereke, Mario Balotelli, aki legutóbb a török Adana Demirsporban játszott.

A török csapatban 51 meccsen 26 gólt szerzett a 34 éves támadó, vagyis minden második találkozón betalált, mégsem marasztalták.

Most úgy néz ki, nem marad sokáig csapat nélkül a 36-szoros olasz válogatott Balotelli, akit két Serie A-klub is kinézett magának. A tabellán 7. helyen álló Torino keresztszalag-szakadás miatt elvesztette kolumbiai középcsatárát, a hét forduló alatt három gólt szerző Duvan Zapatát, és az ő pótlására Balotelli az első számú jelölt.

De a 18., vagyis jelenleg kiesőhelyen tanyázó Genoa is bejelentkezett érte, ami nem csoda, mivel Alberto Gilardino csapata a nyáron Mateo Reteguit és Albert Gudmundssont is elvesztette, és hét kör alatt mindössze ötször talált be az ellenfeleknek.

Mindeközben az Atalantához igazoló Retegui 7 góllal, Marcus Thurammal holtversenyben vezeti a góllövőlistát, a Fiorentinánál landoló Gudmundsson pedig három alkalommal volt eredményes, a firenzei csapat legutóbbi fordulóban épp az ő villanása révén verte a két büntetőt is elrontó Milant.

Balotelli legutóbb 2020 decembere és 2021 júliusa között játszott Olaszországban, amikor a másodosztályú Monzában 14 meccsen 6 gólig jutott. A Monza akkor harmadik helyen zárt, így bekerült ugyan a feljutásért vívott rájátszásba, de az elődöntőben 3-2-es összesítéssel búcsúzott a Cittadella ellen.