Nemzetközi foci

Balotelli még mindig kapós, két olasz csapat verseng érte

ALI ATMACA / ANADOLU / Anadolu via AFP
ALI ATMACA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Július elseje óta nincs klubja, vagyis szabadon igazolhatónak számít az olasz futball fenegyereke, Mario Balotelli, aki legutóbb a török Adana Demirsporban játszott.

A török csapatban 51 meccsen 26 gólt szerzett a 34 éves támadó, vagyis minden második találkozón betalált, mégsem marasztalták.

Most úgy néz ki, nem marad sokáig csapat nélkül a 36-szoros olasz válogatott Balotelli, akit két Serie A-klub is kinézett magának. A tabellán 7. helyen álló Torino keresztszalag-szakadás miatt elvesztette kolumbiai középcsatárát, a hét forduló alatt három gólt szerző Duvan Zapatát, és az ő pótlására Balotelli az első számú jelölt.

De a 18., vagyis jelenleg kiesőhelyen tanyázó Genoa is bejelentkezett érte, ami nem csoda, mivel Alberto Gilardino csapata a nyáron Mateo Reteguit és Albert Gudmundssont is elvesztette, és hét kör alatt mindössze ötször talált be az ellenfeleknek.

Mindeközben az Atalantához igazoló Retegui 7 góllal, Marcus Thurammal holtversenyben vezeti a góllövőlistát, a Fiorentinánál landoló Gudmundsson pedig három alkalommal volt eredményes, a firenzei csapat legutóbbi fordulóban épp az ő villanása révén verte a két büntetőt is elrontó Milant.

Balotelli legutóbb 2020 decembere és 2021 júliusa között játszott Olaszországban, amikor a másodosztályú Monzában 14 meccsen 6 gólig jutott. A Monza akkor harmadik helyen zárt, így bekerült ugyan a feljutásért vívott rájátszásba, de az elődöntőben 3-2-es összesítéssel búcsúzott a Cittadella ellen.

Olvasói sztorik