Egy korszak véget ér, a szezon végén távozik a Manchester City alapembere

Txiki Begiristain, a Manchester City futballigazgatója a szezon végén távozni készül a Premier League bajnokától, mivel elmondása szerint a tervezettnél így is tovább marad a szerepében.

A Barcelona korábbi, 22-szeres spanyol válogatott játékosa a visszavonulása után 2003 és 2010 között előbb a katalánoknál dolgozott, majd 2012. október 28-án ugyancsak sportigazgatóként csatlakozott a Manchester Cityhez.

Azt tervezte, hogy 55 éves korában visszalép feladatától, de annyira belemerült a City-projektbe, hogy a 60. születésnapjáig maradt (ezt augusztusban ünnepelte). Mostani a döntését a klubhierarchia teljes ismeretében és jóváhagyásával hozta meg, írta az Athletic.

A City vélhetően megállapodott már utódjával, aki 2025 elején be is kapcsolódik a munkába.

Visszavonulása jel lehet Pep Guardiola nyári távozásához, a spanyol szakember korábban már jelezte, elképzelhető, hogy ez az utolsó szezonja az angol bajnokcsapatnál.

Guardiola és Begiristain szoros személyes kapcsolatot ápol, először csapattársként találkoztak Barcelonában, előbbi oda, később Manchesterbe is Begiristain révén került menedzsernek.

Az átigazolási hírekkel eléggé képben lévő Fabrizio Romano szerint a City új sportigazgatója a Sportingtól érkezhet Hugo Viana személyében – ennek fényében a Viktor Gyökeres szerződtetéséről szóló platykák már nem is tűnnek annyira vadnak.

Kapcsolódó
Magyar származású csatárral pótolhatja Haalandot a Manchester City
Már ha a nyáron távozna a norvég gólgyáros.