„Ha valaki nem akar, nem kell jönnie” – kihúzta a gyufát a válogatottságot lemondó német kapus

Manuel Neuer és Marc-André ter Stegen mögött évekig a német labdarúgó-válogatott harmadik számú kapusa volt Bernd Leno, aki vetélytársai visszavonulásával, illetve sérülésével sem lépett előbbre. A Fulham játékosa jelezte, ha nem kap lehetőséget, a kispadra inkább nem jön.

Az FC Fulham 32 éves kapusa, Bernd Leno kifejtette, hogy telefonon beszélt Julian Nagelsmann szövetségi kapitánnyal és Andreas Kronenberg kapusedzővel.

„Azt mondták, ott leszek a keretben, de nem kapok játéklehetőséget. Ezért döntöttem úgy, hogy akkor inkább Londonban edzek” – mondta Leno.

A Bayer Leverkusen és az Arsenal kapusa eddig kilenc alkalommal lépett pályára a német válogatottban, legutóbb 2021-ben.

Joshua Kimmich csapatkapitány óvatosan kommentálta Leno döntését.

„Abszolút világklasszis kapus, de alapvetően mindig kiváltságnak kell lennie a válogatottbeli meghívásnak. Valami különlegesnek kell lennie ahhoz, hogy mindenki itt akarjon lenni. Akár száz válogatottbeli meccsünk van, akár három. Akár 34, akár 19 éves vagy” – mondta.

Ha valaki nem akar, annak nem kell jönnie. Rengeteg játékosunk van, akik nagyon élvezik a jelenlétet. Olyan játékosokat akarunk, akik itt akarnak lenni.

Neuer visszavonulása és Ter Stegen súlyos térdsérülése után a szakvezetés három olyan kapust hívott be, akik még egyszer sem szerepeltek a nemzeti csapatban. A 34 éves Oliver Baumann (Hoffenheim) és a 28 éves Alexander Nübel (Stuttgart) között dőlhet el, ki kap lehetőséget, a keret harmadik kapusa pedig az a Janis Blaswich, aki jelenleg komoly kritika éri klubjában, a Red Bull Salzburgban.

Kapcsolódó
Már a negyedik alapember dőlt ki a német válogatottból sérülés miatt
Harmadik újoncát is meghívta Julian Nagelsmann.