Őrjöng a két 11-est rontó Milan edzője, amiért egyik büntetőt sem az lőtte, akit ő kijelölt

Nem ez az első eset az idényben, amikor úgy tűnik, Fonsecának nincs meg a kellő tekintélye.

Viharos körülmények között kapott ki a Milan Firenzében: az előző három bajnokiját megnyerő milánói csapat ugyanis két tizenegyest is kihagyott.

Az eset pikantériája, hogy Paulo Fonseca a tizenegyesek elvégézésre Christian Pulisicet jelölte ki, ám az első büntetőt Theo Hernández, a másodikat pedig Tammy Abraham vállalta el – majd hagyta ki.

00:50-nél és 1:10-nél látható David de Gea két kivédett tizenegyese:

A Gazzetta dello Sport azt írja, Fonseca már a szünetben kérdőre vonta Hernándezt – aki 0-0-nál összehozott a Fiorentinának egy büntetőt, ám Mike Maignan nagy bravúrral jóvátette honfitársa hibáját –, hogy miért ő lőtte az első tizenegyest, úgyhogy ennek fényében még furább, amit Fikayo Tomori és Abraham művelt a második büntető előtt.

Tomori nagyot ugorva lehalászta a levegőből a labdát, majd már nyújtotta is oda Abrahamnek, így Pulisic hiába jelezte, hogy ez az ő köre lenne, egyszerűen hoppon maradt.

A hetek óta óriási formában játszó – elmúlt nyolc tétmeccsén hat gólt és két gólpasszt jegyző – amerikai támadó aztán lőtt egy meseszép akciógólt, de a Milan mégis pont nélkül maradt, így pedig várhatóan nem marad következmények nélkül Tomoriék magánakciója.

A Gazzetta szerint előfordulhat, hogy a válogatott szünet utáni első meccsen, az idényt meglepően jól kezdő Udinese ellen Tomori és Abraham is a kispadon kezd majd. Theo Hernández a borzalmas meccsét azzal tetézte, hogy a lefújás után kidumált magának egy piros lapot, amiért a klub megbüntette, és a fegyelmi bizottság várhatóan három meccsre a lelátóra száműzi.

A tabellán az éllovas Napolitól ötpontos távolságra lévő, így a 6. helyen álló Milannál nem ez az első eset idén, hogy a játékosok cselekedete azt sugallja, hogy Fonsecának nincs meg a kellő tekintélye. A Lazio elleni idegenbeli meccs után az szolgáltatott témát, hogy a portugál edző által csak a kispadra jelölt, majd 1-2-es állásnál becserélt Hernández, Rafael Leao duó előbb összehozta az egyenlítést jelentő gólt, de utána egyikük sem ment oda a társakhoz, amikor Fonseca az ivószünetet kihasználva instrukciókkal látta el játékosait.