Napokig vitatéma lesz a tizenegyes, amit a Juventus kapott

A játékvezető volt a főszereplő a Cagliari elleni bajnokin. Először kapott gólt a bajnoki szezonban Thiago Motta csapata.

A Juventus hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Cagliarival az olasz bajnokság hetedik fordulójában, aminek a fordulóban győzte Napoli és Internazionale is örülhet.

Thiago Motta csapata először kapott gólt a bajnoki szezonban.

Az első gól a 15. percben született, Dusan Vlahovic értékesített egy tizenegyest, a döntés azonban biztosan megosztja majd az olaszokat. Egy szöglet után Federico Gatti fejelt kapura, a labda azonban mellé ment, Livio Marinelli pedig kapuskirúgást ítélt.

Ugyanakkor a VAR-szobából jelezték, hogy vizsgálják az esetet, és a visszajátszás alapján látszott, hogy a labda, ha csak súrolta is, de hozzáért Sebastiano Luperto ujjaihoz. Marinelli befújta a tizenegyest, Vlahovic pedig magabiztosan értékesítette azt – majd a térdsérülés miatt hónapokig kidőlt Gleison Bremer mezét a magasba emelve ünnepelt.

Két korábbi játékvezető, a DAZN-nek szakértő Luca Marelli, valamint a Sky Sportsnak segítő Gianpaolo Calvarese is úgy nyilatkozott, helyes ítélet született, mert Luperto keze természetellenes pozícióban volt. Ugyanakkor a Football Italia szerint több szakértő és korábbi játékos is vitatta az ítéletet, mondván az lett volna természetellenes, ha nincs fent Luperto keze, főleg, hogy többen ugrottak fel egyszerre.

Marinelli a későbbiekben is főszerepben volt. Varozás után kapott egy tizenegyest a Cagliari is, amit Razvan Marin értékesített – a vendégjátékosok közt volt némi vita is arról, ki rúgja a büntetőt –, majd szinte azonnal elesett a tizenhatoson belül Francisco Conceicao, de tizenegyes helyett második sárgát kapott. Mindezek után különösen fájó lehet a Juve részéről, hogy Vlahovic a 72. percben kihagyott egy ordító ziccert, igaz, a végén a vendégcsapat lőtt kapufát.

A Juventus a pontvesztés miatt a harmadik helyen áll a bajnokságban, három pont a hátránya az élen álló Napoli, és egy a második helyezett Inter mögött. A Cagliari 2015 után szerzett ismét pontot a Juventus otthonában.

Kapcsolódó