1989 óta nem kezdett ilyen pocsékul a Manchester United

Hét forduló alatt csak nyolc pontot gyűjtött Erik ten Hag csapata. Botlott a Chelsea is.

0-0-s döntetlent játszott a Manchester United az Aston Villa otthonában az angol bajnokságban egy kevés helyzetet hozó, könnyen felejthető mérkőzésen. Erik ten Hag csapata az eddigi hét fordulóban két győzelem és három vereség mellett másodszor játszott döntetlent.

Ez a nyolc megszerzett pont 1989 óta a legkevesebb, amit a bajnokság első hét fordulójában szerzett a Manchester United.

Akkor a legendás Sir Alex Ferguson volt a menedzser, és csak hét pontnál járt ekkor a United. A csapat akkor végül a 13. helyen végzett, ami a skót edző legrosszabb szereplése volt a klubnál.

Az egyre nagyobb nyomás alatt lévő Ten Hag a lefújás után kiment megtapsolni a vendégdrukkereket. Ők ezt viszonozták, de nagy tapsot kapott Ruud van Nistelrooy, a klub korábbi csatára, aki a nyáron csatlakozott az edzői stábhoz, és akit sokan látnának vezetőedzőként is. A Manchester United csak a 14. helyen áll.

A délután másik meccse is döntetlennel zárult, a Chelsea otthon játszott 1-1-et a 78. perctől emberhátrányban játszó Nottingham Foresttel. Cole Palmer ezúttal gólpasszt adott. A Forest sorozatban a hatodik idegenbeli bajnokiján őrizte meg veretlenségét, hasonló sorozatra – ami akkor 12 meccsen át tartott – legutóbb 1995 februárja és novembere között volna képes az élvonalban.

Premier League, 7. forduló

Aston Villa-Manchester United 0-0

Chelsea-Nottingham Forest 1-1 (0-0)

Kapcsolódó
Reagált az MLSZ arra, hogy a játékvezető nem engedte elvégezni Nyíregyházán a DVTK-mezes szurkoló kezdőrúgását
Jól járt el Bogár Gergő játékvezető, amikor nem engedte, hogy a mérkőzés előtti kezdőrúgást egy DVTK-mezes szurkoló végezze el a rivális Nyíregyháza otthonában, véli a szövetség.