Nemzetközi foci

Lewandowski triplájával gázolta el ellenfelét a Barca

Cesar Manso / AFP
Cesar Manso / AFP

Gyorsan kijavította az előző fordulóban, az Osasuna ellen elszenvedett vereségét a Barcelona labdarúgócsapata, amely vasárnap 3-0-ra nyert az Alavés otthonában, így nyolc győzelemmel és egy vesztes meccsel a tabella élén áll. Három pont Hansi Flick csapatának előnye a Real Madriddal szemben.

A Barca góljait Robert Lewandowski szerezte, aki a 7., a 22. és a 32. percben talált be.

Ez a klub történetének harmadik leggyorsabb mesterhármasa. Samuel Eto’o a rekorder, akinek 2008-ban a meccs első 24 perce elég volt három gólhoz, Justo Tejada 1954-ben 28 perc alatt triplázott, 2011-ben Lionel Messinek 30 perc kellett ehhez. A lengyel csatárnak már tíz gólja van a La Ligában.

A harmadik Lewandowski-gól:

A Barcelona korábban öt alkalommal szerzett legalább 24 pontot az első kilenc fordulóban, három alkalommal pedig bajnoki címet nyert. A magyar utánpótlás-válogatott kapus, Yaakobishvili Áron a cseresorból nézte végig a mérkőzést.

A játéknap kora délutáni meccsén a Girona 2-1-re nyert az Athletic Bilbao ellen. A vendég baszkok a meccsen két tizenegyest is elrontottak, majd – micsoda sorsszerűség – a 99. percben egy hazai büntetőt követően kapott ki.

La Liga, 9. forduló

Alavés-FC Barcelona 0-3 (0-3)

Girona-Athletic Bilbao 2-1 (1-1)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik