Veszélybe kerülhet a magyar válogatott boszniai Nemzetek Ligája-mérkőzése?

Minden hétvégi labdarúgó-mérkőzést elhalasztottak a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások miatt Bosznia-Hercegovinában. A boszniai sportági szövetség rendkívüli ülésen hozta meg a döntést.

A futballszövetség döntését követően a kosárlabda- és a kézilabda-bajnokság fordulóit is elhalasztották.

A helyi sajtó azt rótta fel a vezetőknek, hogy túl későn, mindössze 17 óra jelentették be a döntéseket, jóval azután, hogy a tragédia mértéke világossá vált.

A Fradi korábbi kupaellenfele, a Borac Banja Luka a csütörtökin, Panathinaikosz elleni 1-1-es Konferencia Liga-mérkőzés után bejelentette, pénzügyi támogatást adományoz a leginkább sújtott területeknek.

„Az elárasztott területekről érkező képek és hírek valóban megdöbbentőek. Az FK Borac nevében részvétemet fejezem ki az áldozatok családjainak. Klubunk anyagi forrásokat fog adományozni azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van segítségre” – nyilatkozta Goran Lukic klubelnök.

Több szurkolói csoport is felajánlotta segítségét, állítólag futballisták is jelentkeztek önkéntes szolgálatra.

Az ítéletidő már legalább 16 halálos áldozatot követelt, többeket eltűntként keresnek a hatóságok. Az áradások és földcsuszamlások otthonokat, utakat, hidakat tettek tönkre. Több klub létesítményeiben is károk keletkeztek.

A magyar labdarúgó-válogatott október 14-én játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést Bosznia-Hercegovinában.