Szoboszlai-gólpassz a bombameglepetések játéknapján – képeken a szerdai Bajnokok Ligája-meccsek

Míg kedden túl sima mérkőzéseket és méretes kiütéseket kaptunk a Bajnokok Ligájától, addig a szerda a meglepetéseké volt: Franciaországban kapott ki a címvédő Real Madrid, elhasalt Angliában a Bayern München, kiütötték az Atlético Madridot. Három magyar válogatott játékos is játszott, Szoboszlai Dominik gólpasszt is adott a Bolognát legyőző Liverpoolban, míg Willi Orbán és a válogatottságot egy időre szüneteltető Gulácsi Péter testközelből nézhette végig, ahogy a Juventus tíz emberrel fordít és győz Lipcsében. A szerdai játéknap képekben.

A galéria a képre kattintva nyílik meg.

Paul ELLIS / AFP - A Liverpool egyelőre hibátlanul menetel a Bajnokok Ligájában, az angol csapat a milánói győzelme után hazai pályán verte 2-0-ra a Bolognát. Szoboszlai Dominik ezúttal is kezdett, most gólpasszt adott, azaz ezúttal is tevékeny része volt a három pont megszerzésében. Mohamed Szalah góllal és gólpasszal zárt, ez már a kilencedik ilyen BL-meccse volt, afrikai játékosok közül egyedül Samuel Eto'o volt képes hasonlóra (neki is kilenc ilyen találkozója volt).
FRANCK FIFE / AFP - Meglepetésre kikapott a címvédő Real Madrid a Lille otthonában, a franciák 1-0-ra győztek. Carlo Ancelotti csapatának ezzel megszakadt a 36 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata. A nyári sztárigazolás, Kylian Mbappé egyszer sem lőtt kapura, ami még nem történt meg vele a Realnál.
James Baylis - AMA/Getty Images - Szintén nagy sorozat szakadt meg az Aston Villa és a Bayern München mérkőzésén is, pedig az angolok csak harminc százalékban birtokolták a labdát, mégis 1-0-ra győzni tudtak. A Bayern München 41 veretlenül megvívott BL-csoport/főtáblás meccs után szenvedtek vereséget.
Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images - Váratlanul sima verésbe szaladt bele az Atlético Madrid a Benfica vendégeként. A domináló portugálok már az első félidőben is vezettek, majd ugyan hármat is cserélt a szünetben Diego Simeone, a helyzet csak tovább romlott spanyol oldalon, a házigazda végül 4-0-ra nyert. Árulkodó, hogy a négy bekapott gól ellenére is Jan Oblak volt a vendégcsapat legjobbja.
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images - Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán voltak a Lipcse-Juventus mérkőzésen, de egyáltalán nem lehettek boldogok a lefújás után. A Leipzig hiába vezetett kétszer és játszott bő félórát emberelőnyben, az olaszok így is fordítani tudtak, Francisco Conceicao a 82. percben szerezte a győztes gólt. A Juventushoz furcsa rekord fűződik: Michele Di Gregoriomár a negyedik torinói kapus, akit kiállítottak a BL-ben.
MANAURE QUINTERO / AFP - Ha már furcsa rekordok: a Girona a Feyenoord elleni 3-2-es vereség alkalmával két öngólt is összehozott. A spanyol csapat lett az első, amely története első két BL-meccsén öngólt szerzett, ráadásul már háromszor sikerült bevenni a saját kaput, ami rekordbeállítás – a Fenerbahce a 2007-2008-as szezonban hajtott végre hasonló bravúrt.
Luka Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images - A Dinamo Zagreb a nyitókörben súlyos, 9-2-es vereségbe szaladt bele a Bayern München ellen, erre most majdnem legyőzte a korábban a Barcelonát legyőző AS Monacót. A horvátok a 66. percben már 2-0-ra vezettek, innen egyenlített ki a vendégcsapat, Denis Zakaria a 90. percben állította be a 2-2-es végeredményt tizenegyesből.
Marcel Bonte/Soccrates/Getty Images - Ademola Lookman-show-t hozott az Atalanta Sahtar Donyeck elleni fellépése. A Gelsenkirchenben rendezett mérkőzésen Ademola Lookman góllal és gólpasszal zárt, korábban csak egy bergamói játékos volt képes hasonlóra a BL-ben, Duván Zapata, ő kétszer is. Az Atalanta 3-0-ra nyert, és egyelőre veretlen az alapszakaszban.
Jurij Kodrun/Getty Images - Egy gól döntött Ausztriában, a Dortmund elleni sima vereségét követően a Club Brugge legyőzte idegenben 1-0-ra a Sturm Grazot, így megszerezte első pontjait a BL-ben.
Kapcsolódó