Nemzetközi foci bajnokok ligája

A kritikus Ancelotti szerint nem érdemelt pontot a Real Madrid

FRANCOIS LO PRESTI / AFP
Jonathan David (jobbra) szerezte a Lille gólját a Real Madrid ellen
FRANCOIS LO PRESTI / AFP
Jonathan David (jobbra) szerezte a Lille gólját a Real Madrid ellen
Carlo Ancelotti szerint csapata, a címvédő Real Madrid nem érdemelte volna meg a döntetlent a Lille otthonában 1-0-ra elvesztett szerdai alapszakasz-mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A madridiak ezt megelőző 36 tétmérkőzésüket veretlenül játszották le, legutóbb január 18-án, az Atlético Madriddal szemben hajtottak fejet a spanyol Király Kupában. Így ezúttal meglepetésre maradt alul Franciaországban – a győztes találatot a szünet előtt Jonathan David szerezte büntetőből –, az olasz vezetőedző a játék képe alapján azonban reálisnak tartja az eredményt.

„Minden elég rosszul sikerült. Nem voltunk jók, és bár a csapat együtt volt az első félidőben, nehézséget jelentett számunkra visszaszerezni a labdát” – fogalmazott. Őszintén elismerte, hogy noha igyekeztek agresszívabb játékfelfogásra váltani, ez is gondot jelentett számukra.

Tiszta fejjel kell vizsgálnunk a dolgokat, nem eldobni mindent, ugyanakkor egyértelmű, hogy fejlődnünk kell.

Ancelotti szerint a kritikákat el kell fogadniuk, miután nem mutatták a legszebb arcukat ezen a találkozón. Úgy vélekedett, a második félidőre előre lépett a csapata, ám a Lille győzelme így is megérdemelt volt.

Világos, hogy végződhetett volna döntetlennel is a mérkőzés, mivel a hajrában megvoltak a lehetőségeink, de nem érdemeltük volna meg.

A Real Madrid két mérkőzés után a 17. helyen áll, a Lille pedig 18. a BL alapszakaszának tabelláján.

(MTI)

Kapcsolódó
Willi Orbán alig talált szavakat a vereség után
A lipcseiek emberelőnyben, 2-1-es vezetésről kaptak ki a Juventustól.
Olvasói sztorik