Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Úgyse értené” – a PSG edzője nem volt hajlandó taktikáról beszélni

Adrian Dennis / AFP
Adrian Dennis / AFP

Nem áll szándékomban a taktikáról beszélgetni, mert úgysem értené. Sok dolgot kell kijavítanunk, csapatként elsősorban, de egyáltalán nem akarok ebbe belemenni

– így válaszolt Luis Enrique, a Paris Saint-Germain vezetőedzője kedd este Margot Dumont-nak, a Canal+ riporterének, amikor a párizsiak játékáról kérdezték. Annyit azért kipréselt magából, hogy a meccset 2-0-ra megnyerő Arsenal jobban játszott, nem tudtak felnőni az ellenfél szintjére, megérdemelt volt az angolok győzelme.

A spanyol edző a taktika mellett Ousmane Dembélé távollétéről sem akart nyilatkozni. A támadó a hírek szerint összeveszett az edzővel, ezért maradt ki az utazó keretből, a tréner azonban nem árulta el, mikor tér vissza a csapatba a játékos.

Luis Enriquánek egyébként a napokban volt egy emlékezetes nyilatkozata, ami megmutatta, hogyan viszonyul a sajtóhoz. Akár a fizetése feléről is lemondana, ha megúszhatná a médiaszerepléseket.

„Ha most valaki a kezembe nyomna egy papírt arról, hogy soha többé nem kell beszélnem a sajtóval, cserébe a fizetésem negyedéről, vagy akár feléről le kell mondanom, azonnal aláírnám. De ez persze nem lehetséges, mert a szerződések kötelezik az edzőket a nyilatkozattételre. Ha tehetném, kerülném ezeket. Főleg a meccsek utáni nyilatkozatokat, egyszerűen semmi energiám azokra” – mondta Luis Enrique, akinek csapata egy-egy győzelemnél és vereségnél jár eddig a BL-főtáblán.

Kapcsolódó
„Meglátjuk, mit hoz a jövő” – Gulácsi arról beszélt, miért maradt ki a válogatottból
A magyar válogatott és a Lipcse kapusa saját döntéséből 2024-ben már nem véd a nemzeti csapatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik