Rangnick páros lábbal beleszállt Szoboszlai első felnőtt klubjába

Valami történt az utánpótlás csúcsának tartott lieferingi műhelyben.A Bajnokok Ligája-induló Red Bull Salzburg és a Sturm Graz csapataiban egy kézen meg lehet számolni osztrák labdarúgókat, ez pedig nagyon nem jó a nemzeti csapatnak, jelentette ki Ralf Rangnick. Az osztrák szövetségi kapitányt aggodalommal tölti el a helyzet, és feltette a kérdést: mi történik valójában Lieferingben?

A 66 éves szakember érdekes helyzetben van, hiszen évekig komoly szerepet vállalt abból, hogy a Red Bull égisze alatt fejlődő csapatoknál megfelelő legyen a szakmai munka. 2012 júniusában a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig futballigazgatója lett, előbbi klub ezen időszaktól kezdve építette ki egyeduralmát Ausztriában többször megnyerve a helyi Bundesligát és kupát, de bejutott a Bajnokok Ligájába és az Európa Ligába is.

A salzburgiak a másodosztályú Lieferinget választották farmcsapatnak, a tehetségeket ott próbálták felépíteni, majd a Salzburg élvonalbeli együttesében versenyeztetve eladni komolyabb klubokhoz. Ezt az utat járta be anno Szoboszlai Dominik is…

Rangnick most kapitányként azonban azt érzi, valami elromlott a másodosztály 10. helyén álló klubnál. A német szakember dicsérte a Rapid elkötelezettségét, de megkérdőjelezte a salzburgi farmcsapatnál történteket.

„Volt ott egy hosszú időszak, amit én is kezdeményeztem, amikor a klubból két-három, olykor négy játékos rendszeresen bekerült a Salzburg első csapatába. Nem is nagyon tudták hasznosítani a játékosokat, olyan gyorsan követte őket az újabb kiváló generáció. Jelenleg nem ez a helyzet” – állapította meg.

Lieferingben jelenleg is futballoznak ígéretes osztrákok, ám Rangnick szerint nyilvánvalóan nem elég jók.

Ez nem kritika, de szeretném feltenni a kérdést: még mindig ugyanolyan ambícióval dolgoznak ott? Egyetlen ott nevelődött játékos sem szerepel a salzburgi csapat keretében. Megéri akkor minden erőfeszítést, amit belefektetnek?