Időzített bombaként várta ezt a pillanatot a német futballista teste

Bejelentette visszavonulását a német női labdarúgó-válogatottól a csapatkapitány Alexandra Popp.

A csatár hétfőn közölte, hogy befejezi 14 évnyi szereplését a nemzeti együttesben, amelynek színeiben utoljára október 28-án, Duisburgban lép majd pályára az ausztrálok elleni mérkőzésen.

„Szerencsének és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy 14 évet tölthettem a válogatottban, ahol büszkeséggel telve viseltem a mezt. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a lelkem fogja meghozni a döntést. Hosszas, könnyes mérlegelés után nehéz szívvel döntöttem úgy, hogy véget vetek válogatott pályafutásomnak” – nyilatkozta.

Popp, akinek szerződése a szezon végén jár le Wolfsburgban, az utóbbi időben többször is bajlódott sérülésekkel.

Fontos volt számára, hogy ezt a drasztikus döntést én, egymagam hozzam meg, mielőtt a tűz teljesen kialudna, mert akkor már késő lenne

– mondta, hozzátéve, úgy érezte, a teste időzített bombaként várta a pillanatot.

A 33 éves Popp 2010-ben mutatkozott be Németország női válogatottjában, s azóta 144 mérkőzésen 67 gólt szerzett, a 2016-os riói olimpián pedig aranyérmet nyert a csapattal, amellyel a nyáron Párizsban a harmadik helyen végzett.

A csatár négy világbajnokságon játszott a német együttesben, 2019-ben és 2023-ban csapatkapitányként irányította társait a tornán. Szintén ott volt a 2022-es Európa-bajnokságon, amelyen ezüstéremig vezette a német válogatottat és társ-gólkirály lett.

Kapcsolódó
Visszavonult az amerikai futball-legenda, aki beszólt a pasik zacsimarkolós gólöröme miatt
Alex Morgan nyert olimpiát, kétszer vébét, és úgy érzi, kitörölhetetlen és visszafordíthatatlan hatást gyakorolt a következő generációkra.