„Voltak pillanatok, amikor fel akartam adni” – sok kemény ütés érte az MU egykori középpályását

A spanyol élvonalban szeretné újjáépíteni karrierjét Donny van de Beek, a hollandok 19-szeres válogatott középpályása, aki 2020-as amszterdami távozása óta csak keresi önmagát.

A 27 éves játékos négy éve, pályafutása addigi csúcsán hagyta el az Ajax csapatát, és 39 millió euróért a Manchester Unitedhez szerződött. ott azonban nagyon nem találta a helyét. Olyannyira nem, hogy a klub 2022 januárjában az Evertonnak, 2024 januárjában a Frankfurtnak is kölcsönadta fél-fél évre, mindhiába.

A ManUnited történetének egyik legnagyobb kudarcaként is felfoghatja a hollandot, akit a nyáron mindössze félmillió (!) euróért passzolt el a Gironának. Van de Beek új csapatában eddig öt tétmérkőzésen 175 percet töltött a pályán, és egy gólpasszt adott.

Sok kemény ütés ért Manchesterben. Voltak pillanatok, amikor fel akartam adni mindent, de a család segített abban, hogy továbbra is higgyek magamban. Meggyőztek arról, hogy azt kell csinálnom, amit szeretek, és ami feltölt, vagyis focizzak tovább

– nyilatkozta.

„De nem szeretek a múltról beszélni. Most jól érzem magam, jó pillanatban vagyok, és remélem, szerdán a Feyenoord ellen is játszhatok a BL-ben” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Végre megszabadul a MU a középpályástól, akin nagyot bukott
Nagy reményekkel érkezett, hamar kiderült, hogy nem lesz alapember.