Szoboszlaitól gólok kellenek, hogy bajnokesélyes legyen a Liverpool

Micah Richards azt várná az új szerepkörben futballozó Szoboszlai Dominiktól, hogy tíz-tíz gól és gólpassz körül zárjon majd a Premier League-szezon végén.

Micah Richards azt várná az új szerepkörben futballozó Szoboszlai Dominiktól, hogy tíz-tíz gól és gólpassz körül zárjon majd a Premier League-szezon végén, ha ez sikerül a magyar játékosnak, akkor bajnokesélyesként lehet tekinteni szerinte a Liverpoolra.

Richards Gary Linekerrel és Alan Shearerrel beszélte át a forduló történéseit, ahol szóba került a Liverpool Wolves elleni 2-1-es győzelme. Szoboszlai ezen a meccsen ismételten kezdett, volt egy nagy helyzete is, amikor tökéletesen érkezett a kapu elé, de a kapusba lőtt ziccerben. Bár konkrétan ezt nem emlegették fel Richardsék, de az szóba került, hogy gólokat várnak tőle.

Ha a Liverpool versenyben akar lenni, akkor tíz gól, tíz gólpassz kellene tőle. (…) Szoboszlaitól több gól kellene a mostani, szabadabb szerepkörében, jó helyen kapja meg a labdákat a befutásai után. Ha jönnek a gólok tőle, versenyben lehetnek

– vélekedett Richards.

Itt hallgatható meg a beszélgetés:

Szoboszlai helyzetkihasználást már Arne Slot is pedzegette még az első Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt, amikor azt mondta, több gólt várnak tőle, mint a legutóbbi idényben. Akkor héttel zárt minden sorozatot figyelembe véve, a bajnokságban háromszor volt eredményes. Szoboszlai Slot nyilatkozata után egyből bevette az AC Milan kapuját, egyelőre ez az egy találata van klubcsapatában az idényben, míg a bajnokságban két gólpassznál jár.

Szoboszlai helyzete a Wolves ellen:

Szoboszlai a napokban úgy nyilatkozott a Spíler TV-nek, ő maga célként a 25 kanadai pontot (gól+gólpassz) tűzte ki maga elé. De a 20-szal is elégedett lesz a szezon végén. A 23 éves középpályás élvezi a holland vezetőedző bizalmát, eddig minden bajnokin és a Bajnokok Ligájában is kezdett, egyedül a Ligakupában kapott pihenőt.

Kapcsolódó
A Fradi EL-ellenfele az Old Traffordon oktatta a MU-t
Fernandes kiállítása után esélye sem volt a Unitednek.