Nemzetközi foci

Kés is volt a Real kapusát megdobáló Atlético-szurkolóknál

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

Botrányosan alakult a madridi derbi vasárnap este. Az 1-1-es döntetlennel véget ért meccset a játékvezető, Mateo Busquets Ferrer a 68. percben, a Real egygólos előnyénél szakította félbe, miután a hazai szurkolók mindenféle tárgyakat, elsősorban öngyújtókat dobáltak Thibaut Courtois felé.

Egy madridi műsor, az El Chiringuito később az X-oldalán arról írt, az egyik dobáló szurkolónál kést találtak.

A történtek után a hazaiak csapatkapitánya, Koke, valamint Diego Simeone ment ki a lelátóhoz, hogy csitítsa az indulatokat. Mindketten úgy nyilatkoztak utólag, hogy elfogadhatatlan, ami történt, de Thibaut Courtois felelősségét is felvetették, aki a Real Madrid gólja után mutogatott a kapuja mögött lévő nézők felé. A belga kapus korábban három éven át őrizte az Atlético kapuját, így eléggé rossz néven vették a csapat szurkolói, hogy 2018-ban a Real Madridba szerződött.

Ha provokáljuk az embereket, bedühödnek. Meg lehet ünnepelni egy gólt, de nem úgy, hogy gúnyolódunk a lelátó felé, meg mutogatunk. Semmi sem indokolja ezt – mint ahogy azt sem, ami utána történt

mondta Simeone a DAZN-nek.

Az Atlético Madrid a mérkőzés után közleményt adott ki, amiben azt írták, a klub maximálisan elutasítja a történteket.

„A klub biztonsági osztálya a rendőrséggel együttműködve keresi az érintetteket, akik közül egyet már sikerült azonosítani. A klub a nagyon súlyos esetekre előírt belső eljárást fogja alkalmazni az incidensben érintett személyekkel szemben” – olvasható a közleményben.

A meccs is megváltozott a kényszerszünet után, a visszatérő játékosok nem kímélték egymást, több kemény belépő is volt, hazai oldalon pedig két játékos sárgát, Marcos Llorente pedig pirosat kapott. Egy gól is belefért még a lefújásig, Angel Correa a 95. percben alakította ki az 1-1-es végeredményt.

A Real Madrid a döntetlen után három, az Atlético öt pont hátrányban van az élen álló, a fordulóban vereséget szenvedő Barcelona mögött.

Kapcsolódó
Elrabolt gólkirálya okozta a Barca legfájdalmasabb 25 napját
75 éves lenne Quini, minden idők egyik legkiválóbb spanyol csatára.
Olvasói sztorik