Nemzetközi foci

A Barcelona váratlan pofonba szaladt bele a bajnokságban

Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Az FC Barcelona meglepetésre 4-2-es pofonba szaladt bele szombat este az Osasuna vendégeként a La Liga nyolcadik fordulójában.

Hansi Flick vezetőedző nyolc futballistát is nélkülözött, köztük számos hátvédet, így kénytelen volt a 19 éves Sergi Dominguez és a 17 éves Pau Cubarsí párost a védelem oszlopaként pályára küldeni. Egy ilyen tapasztalatlan kettőssel számítani lehetett nehézségekre, a hazai csapat pedig az első félidő derekán kétgólos előnyre tett szert.

Térfélcsere után rámosolygott a szerencse a Barcára, mert Pau Victor gyenge lövését csak Sergio Herrera tudja, hogyan sikerült beengednie a kapuba.

Az egyenlítés azonban nem jött össze, sőt Ante Budimir büntetőből meglőtte önmaga második, csapata harmadik gólját, Abel Bretones találatával pedig már 4-1 állt az eredményjelzőn. A csereként beálló Lamine Yamal viszont egy káprázatos bombagóllal még faragott egy kicsit a nem túl hízelgő álláson.

Többre azonban nem maradt idő, az FC Barcelona először kapott ki a bajnokságban Flick irányításával, de így is vezeti a tabellát.

Eredmények – La Liga, 8. forduló

Osasuna-FC Barcelona 4-2 (2-0)

Getafe-Alavés 2-0 (1-0)

Rayo Vallecano-Leganés 1-1 (1-0)

Real Sociedad-Valencia 3-0 (1-0)

pénteken játszották:

Real Valladolid-Real Mallorca 1-2 (0-0)

Olvasói sztorik