Szoboszlai: A csapat nyer, és ez a legfontosabb

Nagyszerűen kezdte a 2024-25-ös idényt az FC Liverpool labdarúgócsapata, amely új menedzsere, Arne Slot irányításával az eddigi hét meccsből hatot megnyert. A klub hivatalos honlapja megszólaltatta a magyar válogatott középpályást, Szoboszlai Dominikot, aki beszélt a középpálya kémiájáról és a saját terveiről.

A portál kiemelte, hogy a Szoboszlai, Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister alkotta középpályás trió hat mérkőzésen kezdett – az egyetlen kivétel a szerda esti, West Ham United elleni 5-1-es Ligakupa-győzelem jelentette.

Szoboszlai eddig hat meccsen játszott (a WHU ellen kispadozott csak), 511 percet töltött a pályán, egy gólnál és két gólpassznál jár, és elmondása szerint nagyon tetszik neki a középpályás sor ígéretes együttműködését.

„Azt hiszem, mindannyian hasonló játékosok vagyunk, és tudjuk egymástól, hogy megbízhatunk egymásban: szóval bármikor helyet cserélhetünk, csak egymásra nézünk és megértjük a másikat” – idézte a Liverpoolfc.com portál.

Szoboszlai azt mondta, a Nottingham Forest elleni váratlan vereséget leszámítva valóban nagyon jól kezdett a csapat, de ilyen a futball, olykor becsúsznak vereségek is.

Természetesen szeretnék több gólt lőni és több gólpasszt adni. Kicsit más a szerepem, mint tavaly, de továbbra is mindent megteszek a csapatért. Még ha a statisztikáim nem is olyan kimagaslóak, a csapat nyer, és ez a legfontosabb.

Arra a felvetésre, hogy talán kisebb a nyomás a Premier League-címért való versenyben, mert az új vezetőedzőnek ez az első szezonja itt, Szoboszlai azt felelte, nem tudja.

„Meccsről meccsre haladunk, ebben a szezonban még 65 mérkőzésünk lehet, szóval ez egy nagyon intenzív szezon lesz mindenkinek. De minden versenyen – a Bajnokok Ligájában, a Ligakupában, a Premier League-ben és az FA-kupában – ott akarunk lenni a végelszámolásnál. De ehhez idő kell.”

Kapcsolódó
„Mindenhol ott volt” – lenyűgözte Szoboszlai játéka a legendát
Alan Shearer a Liverpool középpályáját, különösen a magyar teljesítményét emelte ki az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésről.