Nemzetközi foci

„Az UEFA ezt akarja, ezért csináljuk így” – Norvégiában állandósult a buszozós cirkusz

Mats Torbergsen / NTB / AFP
Nem csak a buszon, a meccsen is jó volt a norvégok hangulata
Mats Torbergsen / NTB / AFP
Nem csak a buszon, a meccsen is jó volt a norvégok hangulata
Az előírások miatt 220 métert busszal tettek meg a norvég FK Bodö/Glimt labdarúgói szerdán az Európa Liga alapszakaszának első fordulója előtt.

Az 1916-ban alapított klub játékosainak többsége az Aspmyra Stadion környékén, járótávolságra lakik a 43 ezer lakosú Bodőben, de az európai szövetség (UEFA) szabályzata értelmében minden csapatnak busszal kell az arénákhoz érkeznie. Így az FC Porto elleni keret 17.05 órakor buszra szállt egy hatósági épületnél, majd 17.06-kor leszállt a stadionnál.

Az UEFA ezt akarja, ezért csináljuk így

– mondta Truls Bjerke csapatmenedzser az NRK norvég rádiónak magyarázva minek kell ez a buszozós cirkusz.

Bodø/ Glimt were forced by UEFA to take this bus route yesterday to the stadium rather than walking, as the rules say teams have to arrive together for the cameras. 220 metres.
byu/RedTuesdayMusic insoccer

„Jót tesz a közösségi szellemnek, hogy együtt érkezünk a helyszínre. Fura, hogy busszal megyünk, de arra a 30 másodpercre is kényelembe helyeztük magunkat” – nyilatkozta a hátvéd Villads Nielsen.

„Végül a csapatszellemről és a közös stadionba érkezésről is szól. Lehet, hogy unalmasnak és bizarrnak tűnik, de mindig van ez a 30 másodperc, amit együtt élvezhetünk” – tette hozzá Jens Petter Hauge, a csapat szélsője.

Ennek így kell lennie, szóval meg sem próbálunk változtatni. Leparkolom az autómat a busz előtt, felszállok, és készülök a meccsre. Elismerem, kicsit vicces.

A stadion közös elhagyására már nincs vonatkozó UEFA-előírás, így a meccs után mindenki gyalog sétált haza.

A Bodö/Glimtnél elképzelhető, hogy megérte rápihenni a találkozóra, mivel 3-2-re megverték portugál riválisukat.

Olvasói sztorik