Nemzetközi foci

Sallói gólpasszt adott, ám csapata elvesztette a kupadöntőt Giroud-ék ellen

KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Sallói Dániel gólpasszt adott, ám csapata, a Sporting Kansas City hosszabbításban elveszítette a US Open Cup döntőjét.

A finálé esélyese egyértelműen a Los Angeles FC volt, amely a bajnokságban két meccsel kevesebbet játszva is 18 ponttal többet szerzett a Kansasnél.

A gól nélküli első félidő után a világbajnok Olivier Giroud szerzett vezetést a Los Angelesnek, akinek nem volt nehéz dolga, csak a hálóba kellett terelnie Mateusz Bogusz beadását.

Mindössze 7 percig vezetett az LAFC, mert a 60. percben Sallói remekül szelídített meg egy keresztlabdát, majd a legjobb ütemben tette az érkező Erik Thommy, aki szép gólt lőtt a léc alá.

Mivel a rendes játékidőben több gól már nem esett, következett a hosszabbítás – Sallói ekkor már nem volt a pályán, mert a 82. percben lecserélték –, amelyben a Los Angeles cseréi játszották a főszerepet, előbb a mexikói Omar Campos,

majd a Sierra Leone-i Kei Kamara talált be.

Az 1914-ben alapított, így az Egyesült Államok legrégebbi futballsorozatának számító US Open Cupot először nyerte meg az LAFC, amely 2022-ben bajnok volt az MLS-ben.

A Kansas számára azért is lehet fájó a vereség, mert az már eldőlt, hogy a csapat nem juthat be a rájátszásba. Az LAFC viszont még úgy is ott lesz a playoffban, hogy utolsó öt bajnokiján mindössze két pontot szerzett.

Olvasói sztorik