Nemzetközi foci

„Úgy játszanak, mint egy kiscsapat” – Luis Enriquének lesújtó véleménye volt a Xavi-féle Barcelonáról

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dokumentfilm készült Luis Enrique első évéről a Paris Saint-Germainnél, és a Soccernet a filmből azt a részt emelte ki, amikor a francia csapat a Bajnokok Ligája előző idényében negyeddöntőben a Barcelonával csapott össze.

Azzal a klubbal, amelyet Luis Enrique játékosként és edzőként is szolgált, és amellyel minden fontos trófeát begyűjtött. A tavalyi párharc első felvonását a Barca 3-2-re nyerte Párizsban, majd a katalánok a visszavágón is vezettek 1-0-ra, de Ronald Araujo kiállítása mindent megváltoztatott, mert a PSG emberelőnyben négy gólt is szerzett, és végül 6-4-es összesítéssel jutott tovább.

A párharc előtt Luis Enrique az akkor még korábbi csapattársa, Xavi Hernández által irányított Barcelonáról azt mondta, nem képesek dominálni a meccseken, és nem elég jók védekezésben. A hazai pályán elveszített első meccs után aztán még kritikusabb véleményt fogalmazott meg Luis Enrique az ellenfélről.

Hazuság azt állítani, hogy a Barcelona jobb lett volna a mérkőzés során. Hosszú labdákkal operáltak, a kapusuk, Marc-André ter Stegen rekordot döntött ebben a mutatóban, azt hiszem, 24 alkalommal rúgta fel a labdát. Úgy játszottak, mint egy kiscsapat, mint az Eibar.

A filmben látható az is, ahogyan a visszavágó előtt Luis Enrique külön elbeszélgetett a párizsiak legnagyobb sztárjával, Kylian Mbappéval.

„Vezérnek kell lenned. Segítened kell nekünk. Őrült módjára védekezni, példát mutatni, letámadni, és akkor olyanunk leszünk, mint egy kibaszott gép” – mondta Mbappénak, aki két góllal zárta a visszavágót.

A francia csatár a nyáron a Real Madridhoz igazolt, de a PSG egyelőre nélküle is boldogul, 5 forduló után vezeti a Ligue 1-t (igaz, a Marseille-nek és a Monacónak szintén 13 pontja van), a BL-ben pedig a Girona legyőzésével indított.

Olvasói sztorik