Nemzetközi foci

Különleges bravúr az Európa Ligában: percekkel a beállása után azonnali pirosat kapott

Marco Rosi - SS Lazio / Getty Images
Marco Rosi - SS Lazio / Getty Images

Tijjani Noslin számára nem tartott sokáig a Dinamo Kijev – Lazio mérkőzés az Európa Ligában. A holland csatár a 79. percben állt be, majd a 82. perc elején, teljesen feleslegesen könyökkel akart magának helyet csinálni az ellenfél tizenhatosán belül, eltalálta Vladiszlav Dubincsakot.

A játékvezető, Anasztasziosz Szidiropulosz nem hezitált sokat, azonnal felmutatta a Noslinnak a piros lapot.

Már csak amiatt is teljesen felesleges volt a mozdulat, mert a Lazio ekkor 3-0-ra vezetett, ráadásul emberelőnyben is játszott. Hiába lett azonos a létszám, a Kijev nem tudott vele élni, azaz Noslin felelőtlensége ellenére is magabiztos győzelemmel kezdtek az olaszok.

A háborús helyzet miatt a mérkőzést Hamburgban rendezték. A találkozó előtt a német rendőrök nagyjából hatvan drukkert állítottak elő, akiknél fegyvereket – többek között késeket, ütőket, csövet, csavarkulcsot és nyársat is – találtak.

Kapcsolódó
Pár perc rövidzárlat elég volt, vereséggel kezdte a Fradi az Európa Ligát
A Ferencváros gólnélküli első félidőt követően 2-1-re kikapott a belga Anderlecht otthonában az Európa Liga főtábláján. Előbb egy lapos lövés fogott ki Dibusz Dénesen, majd percekkel később Kasper Dolberg tizenegyesből duplázta meg a hazaiak előnyét. Az FTC a hajrára emberelőnybe került, és Adama Traoré szépített is, de az egyenlítés már nem jött össze.
Olvasói sztorik