Nemzetközi foci

Az Atlético-ultrák felhívása a madridi derbi előtt: hozz maszkot, és akkor bátran gyalázhatod Viníciust!

Guillermo Martinez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Guillermo Martinez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Vasárnap este madridi rangadót rendeznek a spanyol focibajnokságban: a Wanda Metropolitanóban az Atlético a Realt fogadja.

Az elmúlt években az Atleti szurkolói többször is rasszista rigmusokkal inzultálták a Real brazil szélsőjét, az Aranylabda-várományosnak tartott Vinícius Júniort, és minden jel arra mutat, hogy valami hasonlóra készülnek majd a mostani meccsen is.

A közösségi médiában az Atlético-szurkolók révén egyre több helyen tűnt fel #MetropolitanoConMascarilla kifejezés, ami arra buzdítja a hazai fanatikusokat, hogy maszkban menjenek a stadionba, amivel megnehezítenék az azonosításukat, ergo, még felszabadultabban ócsárolhatják a nagy rivális egyik legjobbját.

Vinícius olyan mértékben irritálja az Atlético-ultrákat, hogy tavaly még az Inter elleni BL-nyolcaddöntőn is a szájukra vették, nem éppen irodalmi stílusban.

A két csapat 2023-as Király Kupa-meccse előtt az Atleti-hívek odáig mentek, hogy a Real Valdebebasban található edzőközpontjában közelében, egy hídra fellógattak egy Vinícius-mezbe öltöztetett babát, amely mellett a „Madrid utálja a Realt” felirat szerepelt. Az eset után a Frente Atlético ultracsoport négy tagját is letartóztatták, és négy év börtönt kért rájuk az ügyészség.

A mostani meccs előtt a második helyezett Real öt ponttal előzi meg az Atléticót, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott. Diego Simeone csapata csütörtök este, a Celta Vigo otthonában hangol a vasárnapi nagy feladatra.

Olvasói sztorik