Jens Lehmann láncfűrésszel rontott a szomszéd házára

A német válogatottal világbajnoki ezüst-, és bronzérmes kapust több bűncselekmény miatt is elítélte a bíróság.

Tetemes pénzbüntetésre ítélték a 61-szeres német válogatott kapust, Jens Lehmannt. Pénteken a starnbergi kerületi bíróság 210 napnyi, naponként 2000 eurós, összesen 420 000 eurós bírságot szabott ki rá két bűnesetben elkövetett anyagi károkozás és többrendbeli csalási kísérletek miatt – írja a bild.de.

A bíróság szerint a német válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes Lehmann Starnberg-tónál lévő házánál láncfűrésszel átfűrészelte a szomszédja kocsibeállóját.

A Schalke, az Arsenal, a Milan, a Dortmund és a Stuttgart kapuját is védő labdarúgó bűnlajstromának további tétele az is, hogy 2021-ben és 2022-ben kétszer is fizetés nélkül lépett meg a müncheni repülőtér parkolóházából, azaz csalást követett el. Az ügyészség szerint úgy slisszolt ki a zárt területről, hogy közel hajtott az előtte haladó járműhöz, így kvázi meghosszabbítva azt átverte az érzékelőt, kvázi „utáfutójaként” csúszott át fizetés nélkül a sorompó alatt. Állítólag több mint 300 eurót spórolt meg ezzel a trükkel.

A térfigyelő kamerák felvételei persze mindkét esetet rögzítették, így hiába védekezett Lehmann ügyvédje. A kapus elleni per még tavaly december 8-án kezdődött.

Tanja Walter bíró úgy fogalmazott, hogy bár Lehman „Következetesen az igazságszolgáltatás áldozataként ábrázolta magát, de nem áldozat, hanem elkövető”.