Viníciusszal már közölték, hogy ő kapja az Aranylabdát

A Real Madrid brazil támadója sokat tett azért, hogy csapata bajnok és Bajnokok Ligája-győztes legyen. Spanyol lapértesülések szerint a díjat odaadó France Football már közölte is a játékossal, hogy ő lesz a győztes.

Ugyan csak egy hónap múlva, október 28-án rendezik az Aranylabda-gálát, ha hinni lehet a Marca cikkének, akkor a legfontosabb kérdésre már megkaptuk a választ.

A madridi lap ugyanis azt írja, hogy a díjat odaadó France Football már közölte Vinícius Jr.-ral, hogy idén ő kapja az elismerést.

A történelem során harmadik alkalommal fordul elő, hogy nem naptári évet, hanem egy szezont vesznek figyelembe a szavazáskor. Így ezúttal a 2023. augusztus 1. és 2024. július 31. közötti időszak számított. A 24 éves brazil támadó ebben az időszakban 24 gólt és 11 gólpasszt termelt, valamint bajnoki címhez és Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette a Real Madridot, a BL-döntőben gólt is szerzett. A válogatottal már kevésbé volt sikeres, Brazília ugyanis a negyeddöntőben kiesett a Copa Américán.

Idén először az UEFA-val közösen kerül átadásra az Aranylabda. A jelöltek 30-as listájára egyébként hét Real-játékos került fel, messze a legtöbb egy klubból – igaz, Kylian Mbappé még a PSG-ben nyújtott teljesítménye miatt.

Kapcsolódó
Botrányos belgrádi derbi: csapattársak verekedtek össze, szurkolók sebesítették meg az edzőt
A Crvena zvezda az ősi rivális Partizan otthonában nyert 4-0-ra.