Brutális veszteség érhette a Manchester Cityt

Angol és spanyol lapok egybehangzó állítása szerint olyan súlyos térdsérülést szenvedett Rodri, a Manchester City spanyol klasszisa, hogy az Európa-bajnok és Nemzetek Ligája-győztes középpályás szezonja máris véget ért.

A 28 éves játékos az Arsenal elleni vasárnapi, 2-2-es döntetlennel véget ért rangadón egy szögletnél sérült meg, megbicsakló jobb térdét fogva került a földre, és húsz perc után le is kellett cserélni.

A Guardian, a Marca és az ESPN is azt írta, Rodri elülső keresztszalag-sérülést szenvedett, ami azt jelenti, számára véget is ért a 2024-25-ös szezon.

A Pep Guardiola által pótolhatatlannak tartott játékos valóban nagy űrt hagy a középpályán, a nyári Európa-bajnokság legjobb helyére nincs is igazán hasonló kaliberű embere a Citynek. A manchesteriek 2022 júliusában Kalvin Phillipst szerződtették Leedsből, hogy tehermentesítse Rodrit, ám nem felelt meg, így a 28 éves játékost tavasszal a West Hamnek, most pedig az Ipswich Townnak adták kölcsön.

Az Arsenal ellen beállt Mateo Kovacicban sokkal jobban megbízik Guardiola, de a horvát más típusú labdarúgó, így lehet, kisebb taktikai ráncfelvarrást is kell alkalmazni majd, ebben pedig akár Ilkay Gündogannak, akár Rico Lewisnak is szerepe lehet.

Érdekesség, hogy Rodri sérülése mindössze egy héttel azután következett be, hogy a spanyol a túl sok mérkőzésre panaszkodva azt mondta, a játékosok közel állnak a sztrájkhoz. A középpályás az elmúlt öt szezonban négyszer is 50-nél több tétmérkőzést játszott a Manchester City színeiben, de 2021-22-ben is 46 meccsen szerepelt.

Áprilisban azt mondta, hogy pihenésre van szüksége.

Kapcsolódó
Haaland azzal cukkolta az ellenfél védőjét, hogy fejbe dobta a labdával
Felborított egy Arsenalost, míg egy másikat elküldött a fenébe.