Nemzetközi foci

Nem tud kilábalni a gól nélküli döntetlenekből a Juventus

Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Öt forduló után is veretlen és még gólt sem kapott a Juventus labdarúgócsapata a Serie A 2024-25-ös szezonjában, de a torinóiak nem lehetnek maradéktalanul boldogok.

Az együttes két 3-0-s sikerrel nyitott a Como és a Verona ellen, azóta viszont képtelen nyerni, és az AS Roma, majd az Empoli után ezúttal a Napolival is 0-0-t játszott. Így hiába nem kapott még gólt a Serie A új szezonjában, már hat pontot veszített.

A Juventus korábbi játékosa és edzője, Antonio Conte által irányított nápolyiak három győzelem után zártak döntetlennel és továbbra is egy ponttal előzik meg a Juventust a tabellán.

A Balogh Botonddal felálló Parma a ráadásban kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el a Lecce otthonában. A magyar válogatott középső védő végigjátszotta a találkozót, amelyen a hazaiak a 32. percben szereztek vezetést. A Parma a második játékrész elején emberelőnybe került, ám tíz perccel később szintén megfogyatkozott, a Lecce pedig a második játékrész közepén újra betalált.

A parmaiak a második félidőben szinte végig fölényben játszottak, de egészen a hosszabbításig képtelenek voltak betalálni a hazai kapuba, a 93. percben aztán megtört a jég, Pontus Almqvist szépített, majd a 95. percben Antoine Hainaut egyenlített.

Serie A, 5. forduló

Juventus – Napoli 0-0

 

Venezia – Genoa 2-0 (0-0)
gól: Busio (63.), Pohjanpalo (85.)

 

Lecce – Parma 2-2 (1-0)
gól: Dorgu (32.), Krstovic (59.), illetve Almqvist (90+3.), Hainaut (90+6.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik