Tudták, hogy kedveli a fiatal, szőke lányokat, ezért védték a Fulham női futballistáit a szexuális ragadozónak tartott klubtulajdonostól

Több mint 20 volt női alkalmazottja szörnyetegként és szexuális ragadozóként írta le Mohamed Al-Fayed üzletembert, a Harrods luxusáruház egykori tulajdonosát. Az egy éve, 94 éves korában meghalt egyiptomi milliárdosról a BBC forgatott Al-Fayed: Predátor a Harrodsnál címmel dokumentumfilmet, amelyben az egykori áldozatok arról nyilatkoztak, hogy a férfi megerőszakolta őket.

Mohamed Al-Fayed 1997 és 2013 között a Fulham FC tulajdonosa is volt, a futballklub női csapatának egy korábbi menedzsere szerint extra óvintézkedéseket vezettek be azért, hogy megvédjék tőle a női játékosokat.

Gaute Haugenes, aki 2001 és 2003 között irányította a csapatot, a BBC-nek elmondta, hogy a személyzet tagjai tudomást szereztek arról, hogy a néhai milliárdos „kedveli a fiatal, szőke lányokat”.

Ennek eredményeként a játékosokat sohasem hagyták egyedül Al Fayeddel.

Pénteken a klub közleményt adott ki, amelyben a vezetők azt írták, hogy mélyen nyugtalanítják a történtek és aggódnak az egykori tulajdonossal kapcsolatos hírek miatt.

A vádat képviselő ügyvédek egy pénteki londoni sajtótájékoztatón azt mondták, még több áldozat lehet, de a jelenlegi szakaszban nem képviselnek olyan nőket, akik a Fulham Football Clubnál szenvedtek el támadást.

Nagyon valószínűtlen, hogy ne lennének áldozatok más munkahelyekről. Mohamed Al-Fayed bárhová ment, ott voltak áldozatok

– nyilatkozta Maria Mulla ügyvéd.

A Fulham azt mondta, hogy megpróbálják kideríteni, hogy a klubnál érintette-e valakit, és arra biztatták az embereket, hogy akit bántalmazás ért, jelentkezzen a rendőrségen.

Al Fayed 30 millió fontért vásárolta meg a Fulhamet 1997-ben, tulajdonlása ideje alatt a férficsapat az angol labdarúgás harmadik szintjéről a Premier League-be jutott, 2010-ben pedig bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol Gera Zoltánnal a soraiban hosszabbításban kapott ki 2-1-re a spanyol Atlético Madridtól.

Kapcsolódó