Ennyire még egy francia csapatot sem mészároltak le ebben az évszázadban

A bajnokságban legalábbis. A Nizza átgázolt ellenfelén.

A Nice csapata úgy győzte le pénteken 8-0-ra a St. Étienne-et, hogy már az első félidőben 6-0-ra vezetett. Az Opta statisztikái szerint

a 21. században először fordult elő, hogy egy csapat legalább hat gólt szerzett a szünetig.

A vendégek úgy kezdték a meccset, hogy Batubinsika már a 4. percben öngólt szerzett. A Nice a folytatásban földbe döngölte láthatóan megroppant ellenfelét, a 26. percben pedig már 4-0 volt az állás. Olivier Dall’Oglio, a St. Étienne vezetőedzője a 35. percben hármat cserélt, de ez sem segített, a szünetig további két gólt kapott csapata.

A vendégdrukkerek már a szünetet sem várták meg, elhagyták a szektorukat és vissza sem tértek a folytatásra. Sok mindenről nem, csak két újabb hazai gólról maradtak le. Nizzai oldalon a Borussia Dortmundtól kölcsönvett csodacsatár, a 19 éves Youssoufa Moukoko két góllal és egy gólpasszal zárt.

Kapcsolódó
Nem játékostemető, de nem is ugródeszka: jó döntés volt-e Sallai Rolandtól a Galatasaray?
Megoszlanak a vélemények arról, hogy a magyar válogatott egyik kulcsemberének átigazolása előrelépés-e a karrierjében, annyi viszont bizonyos, hogy mostantól Európa egyik legfanatikusabb közönsége előtt sztárokkal játszhat együtt hétről hétre, és trófeákra hajthat a csapatával.